Ympäristökasvatus

Kestävän elämäntavan omaksumisessa kasvatuksella on keskeinen rooli. Kestävän kehityksen kasvatusta on Oulussa toteutettu erityisen toimintamallin pohjalta. Malli korostaa oppijan omaa aktiivista roolia ja toimijuutta tiedon rakentamisessa. Tavoitteena on ekososiaalisesti sivistynyt ihminen, joka pitää huolta Oulun ja koko planeetan tulevaisuudesta. Tavoitetta kohti kuljettaa Kestävän tulevaisuuden opinvirta, jonka kolme keskeistä teemaa ovat luontosuhde, kiertotalous ja ilmasto-osaaminen.

Lue lisää Kestävän tulevaisuuden opinvirrasta 

metsän oppimispolku, kuvituskuva

Maasto-​opetuskohteita Oulun seudulla

Virkistys- ja lähivirkistysalueet toimivat usein koulujen ja päiväkotien opetuskohteina. Hyvä käytäntö on, että jokaisesta koulusta ja päiväkodista on kävelyetäisyydellä ainakin yksi opetuskohteeksi soveltuva virkistysalue. 

Oulun seudulla on useita koulujen ja päiväkotien läheisyydessä olevia, helposti saavutettavia lähiluontokohteita opetuksen ja ympäristökasvatustyön avuksi. Kohteita on koottu yhteen Oulusta (ml. Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon, Yli-Iin ja Ylikiimingin alueet) Hailuodosta, Kempeleestä, Limingasta, Lumijoelta, Muhokselta ja Tyrnävältä. Maastotyöt on tehty kesinä 2009–2016.

Maasto-opetuskohteen sijainti ja kohdekortti löytyvät Oulun karttapalvelusta. Perusominaisuudet on luettavissa lisäksi kohdetaulukosta (alla). Kartalla kohdekortit saa auki valitsemalla ensin jonkin maasto-opetuskohteen ja klikkaamalla Lisätiedot -painiketta.