LUNA - lukutaitoyhteistyötä nuorille aikuisille

Henkilö tekee tussirunoa viivaamalla tussilla sanoja yli kirjan sivusta.

LUNA-toimintamalli tuo kirjaston palveluja tutuksi 15–29-vuotiaille nuorille aikuisille. Se tavoittaa myös niitä, jotka eivät opiskele tai ole työelämässä. LUNA-työryhmä jalkautuu erilaisiin nuorille aikuisille suunnattuihin tapahtumiin ja ryhmiin. Toiminnassa otetaan huomioon ryhmän kiinnostuksen kohteet. Teemme lukutaitotyötä ja kannustamme lukemaan, mutta emme lähesty välttämättä kirjat ja lukeminen edellä. Tarkoitus on kertoa kirjaston palveluista houkuttelevasti toiminnallisin keinoin.

Voimme esimerkiksi pitää pop up -pistettä ammattiopiston tapahtumassa tai työpajoja erilaisissa nuorten aikuisten ryhmissä, joita järjestävät esimerkiksi etsivä nuorisotyö ja erilaiset yhdistykset. Räätälöimme käyntimme nuorten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Voit lukea yhteistyöstämme Nuorten Oulu -sivulla julkaistusta artikkelista tai Avin avustustarinoista.

Toivomme, että otatte yhteyttä vähintään neljä viikkoa ennen tapahtumaa tai ryhmän järjestämistä. Yhteyttä voi ottaa seuraavalla lomakkeella:

LUNA-lukutaitoyhteistyötä nuorille aikuisille

Tyttö lukee baaritiskillä olevaa kirjaa, muut katsovat hämmästyneinä.

Kirjastot ja muut toimijat voivat hyödyntää materiaaleja, joissa on vinkkejä nuorten aikuisten lukutaitotyöhön, työpajoihin ja pop uppeihin. Yleisen kirjaston tunnuksella varustetut Ei ole parempaa kuin lukeminen -mainosmateriaalit ovat vapaasti ladattavissa. Niistä löytyy kirjanmerkki-, tarra-, somekuva- ja julistepohjat.

Minun kirjastoni - yhdessä enemmän -hankkeen posteri