Kuntoradat ja -reitit

Oulussa on kuntoratoja ja -reittejä, joilla on sekä talvi- että kesäkäyttöä, runsaat kaksi sataa kilometriä. Lisäksi Oulussa on hiihtolatuja, joilla ei ole varsinaista kesäkäyttöä.

Kuntoradat ja -reitit toimivat kesäisin myös maastopyöräilyreitteinä kävelyn, juoksun ja muun lenkkeilyn ohessa.

Oulun kuntoreitit löydät Oulun karttapalvelusta. Kuntoratoja ryhdytään työstämään latupohjiksi ja laduiksi lumien tultua, jolloin niillä on sallittua kulkea vain suksilla.

Oulujo­ki­laakson Tervareitistö

Oulujokilaakson Tervareitistö on maisemallisesti monipuolinen patikkareitti kesällä ja vaihteleva sekä leveä hiihtoreitti talvella.

Reitti kulkee Oulun Sankivaarasta Muhoksen ja Utajärven kuntien kautta Rokuan harjualueelle. Koko hiihtoreitin pituus on 94 kilometriä, patikkareitin pituus 100 kilometriä.

Reitin varrella on laavuja ja nuotiopaikkoja, Kallioselällä on autiotupa. Reitti on merkitty maastoon oranssipäisin opastein. Latujen kunnostuksesta vastaavat reitin varrella olevat kunnat.

Virpiniemen liikun­tao­piston Mobiili­suun­nis­tusrata MOBO

MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Windows Phone-, Android- ja iPhone-puhelimilla. Suunnistaja lataa tarvittavat ilmaiset sovellukset (MOBO-sovellus ja QR-lukija) puhelimeensa. MOBO-sovellus avaa suunnistuskartan puhelimen näytölle; rastit leimataan puhelimella lukemalla QR-koodi tai NFC-tarra. Nettisivuilta voi myöhemmin todeta esim. rataan käytetyn ajan.

Radan lähtöpiste sijaitsee Virpiniemen nuotiopaikan opastaulujen luona. Siellä voi myös ladata tarvittavat sovellukset puhelimeen. Virpiniemen radalla on 14 rastia. Kokonaismatkaa kertyy noin 4 kilometriä. Radan käyttö ja sovellukset ovat käyttäjilleen ilmaisia.