Kolmanteen rokotukseen voivat nyt varata ajan 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat

18.01.2022

Kolmanteen koronarokotukseen voivat varata ajan 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt tiistaista 18.1. kello 16 lähtien. 

Oulussa kolmannen rokoteannoksen saavat ajanvarauksen kautta tällä hetkellä 

  • 60 vuotta täyttäneet sekä muut aiemmin määritellyt riskiryhmät (18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1 tai riskiryhmään 2), kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. 
  • 18-59-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 4–6 kuukautta. 
  • voimakkaasti immuunipuutteiset (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat), kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Katso lisätietoa: Immuunivastetta voimakkaasti heikentävät sairaudet ja tilat. Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt ovat oikeutettuja myös neljänteen rokoteannokseen, kun kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

Kolmannet rokotukset ovat käynnissä myös omassa ja yksityisessä kotihoidossa.

Voit varata ajan rokotukseen hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksen (oulu.terveytesi.fi) kautta tai puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Korona­ro­ko­tuksen voit saada myös työter­veys­huollosta, lue lisää.

Jos olet sairastanut koronataudin ja saanut kaksi rokoteannosta, niin et tarvitse tämänhetkisen tiedon mukaan kolmatta rokoteannosta. Poikkeuksena ovat voimakkaasti immuunipuutteiset, joille suositellaan kolmatta rokoteannosta, vaikka he olisivat sairastaneet koronataudin ja saaneet kaksi rokoteannosta.

Lisätiedot: www.ouka.fi/koronarokotukset