Kolmanteen rokotukseen voivat nyt varata ajan 30 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat

13.01.2022

Kolmanteen koronarokotukseen voivat varata ajan 30 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat torstaista 13.1. kello 16 lähtien. 

Oulussa kolmannen rokoteannoksen saavat ajanvarauksen kautta tällä hetkellä 

  • 60 vuotta täyttäneet sekä muut aiemmin määritellyt riskiryhmät (18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1  tai riskiryhmään 2), kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. 
  • 30-59-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 4–6 kuukautta. 
  • voimakkaasti immuunipuutteiset (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat), kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Katso lisätietoa: Immuunivastetta voimakkaasti heikentävät sairaudet ja tilat. Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt ovat oikeutettuja myös neljänteen rokoteannokseen, kun kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.
  • lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä rokotetut 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt
  • koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö, ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö sekä muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö (Oulun kaupunginsairaalan, kotisairaanhoidon, akuuttivastaanottojen ja päivystävän lastensuojelun henkilökunta sekä päivystävät hammaslääkärit ja -hoitajat).
  • kolmannet rokotukset ovat käynnissä omassa ja yksityisessä kotihoidossa.

Tiedotamme, kun riskiryhmiin kuulumattomat alle 30-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen rokotukseen.

Voit varata ajan rokotukseen hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksen (oulu.terveytesi.fi) kautta tai puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Korona­ro­ko­tuksen voit saada myös työter­veys­huollosta, lue lisää.

Jos olet sairastanut koronataudin ja saanut kaksi rokoteannosta, niin et tarvitse tämänhetkisen tiedon mukaan kolmatta rokoteannosta. Poikkeuksena ovat voimakkaasti immuunipuutteiset, joille suositellaan kolmatta rokoteannosta, vaikka he olisivat sairastaneet koronataudin ja saaneet kaksi rokoteannosta.

Lisätiedot: www.ouka.fi/koronarokotukset