Kolmanteen rokotukseen voivat nyt varata ajan 40 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat – Koronarokotusajan voi varata kaikille 5–11-vuotiaille ke 29.12. klo 16 lähtien

28.12.2021

Kolmanteen koronarokotukseen voivat varata ajan 40 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat tiistaista 28.12. lähtien. 

Oulussa kolmannen rokoteannoksen saavat hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksen kautta tällä hetkellä 

  • 60 vuotta täyttäneet sekä muut aiemmin määritellyt riskiryhmät (18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1  tai riskiryhmään 2), kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. 
  • 40-59-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 4–6 kuukautta. 
  • voimakkaasti immuunipuutteiset (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat), kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Katso lisätietoa: Immuunivastetta voimakkaasti heikentävät sairaudet ja tilat. Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt ovat oikeutettuja myös neljänteen rokoteannokseen, kun kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.
  • lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä rokotetut 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt
  • koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö, ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö sekä muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö (Oulun kaupunginsairaalan, kotisairaanhoidon, akuuttivastaanottojen ja päivystävän lastensuojelun henkilökunta sekä päivystävät hammaslääkärit ja -hoitajat).
  • Kolmannet rokotukset ovat käynnissä omassa ja yksityisessä kotihoidossa.

Tiedotamme, kun riskiryhmiin kuulumattomat alle 40-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen rokotukseen.

Korona­ro­ko­tuksen voi saada myös työter­veys­huollosta, lue lisää.

Koronarokotusajan voi varata 5–11-vuotiaille 29.12. kello 16 lähtien

Koronarokotusajan voi varata kaikille 5–11-vuotiaille lapsille keskiviikosta 29.12. klo 16 lähtien. Aiemmin koronarokotetta tarjottiin vain vakavan koronavirustaudin riskiryhmään kuuluville 5-11-vuotiaille.

5-11-vuotiaiden rokotusaikoja tulee aluksi varattavaksi Limingantullin rokotuspisteelle (Nuottasaarentie 5) ja myöhemmin myös muille rokotuspaikoille. Ensimmäiset lasten rokotusajat Limingantullin rokotuspisteellä ovat torstaina 30.12.

Koronaviruksen aiheuttama tauti lapsilla yleensä hyvin lievä

Lasten koronainfektioon liittyvät vakavat tautitapaukset ovat harvinaisia. Vain hyvin pieni osa sairastuneista lapsista on saanut sairaalahoitoon johtavan vakavamman taudinkuvan. Vakavan taudin riski on suurentunut lapsilla, joilla on jokin lääketieteellinen riskitekijä. Pitkäkestoiset oireet (long covid) koronainfektion jälkeen ovat tähänastisen tutkimustiedon perusteella lapsilla todennäköisesti harvinaisia. 

Huoltajien lupa tarvitaan

5-11-vuotiaiden rokotukseen vaaditaan Oulussa lupa kaikilta huoltajilta THL:n lomakkeella: 

Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle

Suostumuslomake tulee ottaa täytettynä mukaan rokotuspisteelle. Huoltajat voivat antaa suostumuksen THL:n lomakkeen sijaan myös omalla lupalapulla, johon on merkitty rokotettavan nimi ja henkilötunnus sekä huoltajien nimenselvennykset ja allekirjoitukset. Myös lapselle tulee tarjota tietoa rokotuksesta ja sen merkityksestä ja hänen mielipiteensä tulee selvittää, jos se on hänen ikänsä ja kehitystasonsa huomioiden mahdollista.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Ajanvaraus

5-11-vuotiaan lapsen rokotukseen tulee varata aika. Huoltaja voi varata rokotusajan 5-11-vuotiaan puolesta ensisijaisesti hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksen (oulu.terveytesi.fi) kautta tai puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Rokotus on vapaaehtoinen.

Lisätiedot: www.ouka.fi/koronarokotukset