Läsnäoloaikojen ilmoittaminen

Ilmoita lapsesi läsnäoloajat ja tiedossa olevat poissaolot hyvissä ajoin eVakassa. Ota huomioon, että läsnäoloajat tulee ilmoittaa sunnuntaihin klo 24.00 mennessä ei seuraavan, vaan sitä seuraavan viikon osalta. Tämän jälkeen kyseinen viikko lukkiutuu, etkä voi tehdä siihen enää muutoksia. eVakan kalenteri on aina siis lukittuna kuluvan ja seuraavan viikon osalta. Lukitusajalle on mahdollista ilmoittaa ainoastaan poissaoloja. Mikäli lapsesi ilmoitetut läsnäoloajat muuttuvat päivien ollessa jo lukittuna, ota yhteys lapsesi ryhmään. Voit ilmoittaa läsnäoloaikoja usealle viikolle ja useammalle lapselle yhdellä kertaa.

 1. Kirjaudu eVakaan osoitteessa varhaiskasvatus.ouka.fi.
 2. Siirry Kalenteriin.
 3. Aloita läsnäoloaikojen ilmoittaminen napauttamalla + Läsnäolo / Poissaolo.
 4. Napauta Ilmoita läsnäolo.
 5. Valitse kenelle ilmoitat läsnäoloaikoja.
  Voit ilmoittaa samat ajat useammalle lapselle yhdellä kertaa. HUOMIO! Kaikki lapset ovat oletuksena valittu, joten ota niiltä lapsilta valintatäppä pois, kenelle et ole tekemässä läsnäoloilmoitusta.
 6. Valitse, miten kellonaika toistuu:
  Päivittäin sama aika = kellonajat toistuvat samoina päivästä toiseen.
  Viikonpäivittäin sama aika = kellonajat voivat vaihdella viikonpäivien välillä, mutta ne toistuvat samoina joka viikko. 
  Vaihtelevat ajat = kellonajoissa ei ole säännönmukaisuutta, ne voivat vaihdella viikonpäivien ja viikkojen välillä vapaasti.
 7. Valitse mille ajanjaksolle ilmoitukset tehdään.
 8. Syötä kellonajat.
 9. Tallenna ilmoitus napauttamalla Vahvista.

Mikäli ilmoitit lapsillesi eri läsnäoloaikoja, näkyvät ne kaikki kalenterissa kyseisen päivän kohdalla. Pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan yksittäisen päivän läsnäoloaikoja, kun napautat kyseistä päivää kalenterissa.