Varhaiskasvatuspaikan hakeminen ja irtisanominen

Hae lapsellesi paikkaa päiväkotiin, perhepäivähoitoon tai avoimen varhaiskasvatuksen kerhoon neljä kuukautta ennen toivomaasi varhaiskasvatuksen alkamisajankohtaa. Jos tilanne on äkillinen, esimerkiksi työllistymisen tai opintojen alkamisen vuoksi, jätä hakemus viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsesi tarvitsee paikan. Hae paikkaa sähköisesti eVakassa. Jos et pääse kirjautumaan eVakaan, tarkista digi- ja väestötietovirastosta, että huoltajuustietosi on kunnossa. Voit täyttää tämän sivun alaosassa  olevan hakemuslomakkeen ja toimittaa sen varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Kunnalliseen ja yksityiseen varhaiskasvatukseen hakemisen käytännöt  hieman poikkeavat toisistaan, joten löydät toimintaohjeita hieman alempaa tätä sivua.

Varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimi

Palveluohjauksesta saat ohjausta ja neuvontaa varhaiskasvatuspaikan hakemiseen liittyvissä asioissa.

  • Puhelinpäivystys tiistaista torstaihin klo 9.00–12.00 numerossa 08 558 45300 - valitse numero 1
  • Käyntiosoite: Varhaiskasvatuksen palveluohjaus, Oulu10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
    Varhaiskasvatuksen palveluohjaus palvelee varhaiskasvatuspaikan hakemiseen liittyvissä asioissa Oulu10:ssä asioivia arkisin klo 10.00 - 16.00.
  • Postiosoite: PL 17, 90015 Oulun kaupunki
  • Sähköposti: varhaiskasvatus@ouka.fi

Hakeminen kunnalliseen päiväkotiin perhepäivähoitoon tai kerhoon

Hakeminen yksityiseen päiväkotiin tai perhepäivähoitoon

Jos sähköisen paikan hakeminen tai paikan irtisanominen ei onnistu, voit käyttää alla olevia lomakkeita ja toimittaa ne osoitteeseen Varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimi, PL 17, 90015 Oulun kaupunki. Käyntiosoite: Oulu10, Torikatu 10, 90100 Oulu

Muistutusoikeus