Kulttuu­ria­purahat ja -avustukset

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut tukee avustuksilla taiteen ja kulttuurin toimijoita sekä taiteen ammattilaisia ja heidän muodostamia työryhmiä.

Tämän sivun sisältö:

Vuosittaiset apurahat ja -avustukset

Kulttuuriavustukset

Oulun Valistustalon apurahat

Pienavustukset tapahtumajärjestäjille

Ajankohtaista kulttuuriavustuksissa

Vuoden 2024 Valistustalorahaston apurahat haettavissa 26.2.-22.3.2024

Vuoden 2024 Valistustalorahaston apurahat ovat haettavana 26.2.-22.3.2024. Jaettava avustussumma on 125 000 euroa. Lue lisää vuoden 2024 apurahojen hausta tiedotteesta. 

Vuoden 2024 kulttuuriavustukset on jaettu

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut tukee vuosittain avustuksilla taiteen ja kulttuurin toimijoita sekä taiteen ammattilaisia ja heidän muodostamiaan ryhmiä. Vuonna 2024 kulttuuriavustuksia jaettiin yhteensä 451 201 euroa 158 hakijalle. Päätöksen avustuksen saajista teki kulttuurijohtaja. 

Myönnettyjen tukien rahamäärä kasvoi 38 992 euroa vuodesta 2023. Hakemusten määrä pysyi samalla tasolla. Kaiken kaikkiaan vuodelle 2024 hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 277 kappaletta, yhteensä 1 423 674 eurolla. Vuonna 2024 jaetaan lisäksi nuoren taiteilijan palkinto. Kulttuuritapahtumien pienavustuksiin avustuksia jäi jaettavaksi 16 144 euroa.

Taide- ja kulttuuriavustukset olivat haettavissa 9.10.–3.11.2023. Avustuslajeja on neljä: Tuki tapahtumien ja festivaalien järjestämiseen, projektiavustus, yhdistysten toiminta-avustus ja ammattitaiteilijoiden työtilatuki.

Vuoden 2024 kulttuu­ria­vus­tuksia haetaan ensisi­jaisesti eAsioinnin kautta

Kaikki kulttuuriavustusten hakulomakkeet löytyvät eAsioinnista.

Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Ensimmäisellä käyttökerralla sinua pyydetään rekisteröitymään.

Yrityksen, yhteisön tai toisen henkilön puolesta asioitaessa tulee kirjautuneella olla tähän myönnetyt Suomi.fi-valtuudet. Myönnettynä pitää olla "Avustushakemuksen tekeminen"-valtuusasia. Yleiset nimenkirjoitusoikeus-tyyppiset valtuudet riittävät myös.

Hae Suomi.fi-valtuudet täältä. Linkki aukeaa uuteen ikkunaan.

eAsiointi valvoo tunnistautumisen ja valtuuksien aikakatkaisuja. Lomake kannattaa siksi pyrkiä täyttämään sujuvasti alusta loppuun. Välissä pilvipalvelu voi miettiä hetken ennen kuin etenee. Jos kohtaat täydellistä pysähtymistä, niin suosittelemme kokeilemaan toista selainta. Lomake on mahdollista tallentaa luonnoksena ja palata täydentämään sitä myöhemmin.

 Lisätietoja kulttuuriavustusten sähköisestä hakemisesta antaa Tuula Junttari, 050 575 8613, tuula.junttari@ouka.fi

Vuoden 2024 kulttuu­ria­vus­tusten haku päättyi 3.11.2023 klo 15.30.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut tukee avustuksilla taiteen ja kulttuurin toimijoita sekä taiteen ammattilaisia ja heidän muodostamia työryhmiä.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut tukee avustuksilla taiteen ja kulttuurin toimijoita sekä taiteen ammattilaisia ja heidän muodostamia työryhmiä. Ehdotuksen apurahojen saajista valmistelee Oulun kaupungin kulttuuripalveluiden eri asiantuntijat. Valintaa ohjaavat sivistys- ja kulttuurilautakunnan hyväksymät apurahaperiaatteet. Kulttuurijohtaja tekee päätöksen avustusten saajista tammikuussa.

Kulttuuriavustusten avustuslajeja ovat työtilatukiavustus, yhdistysten toiminta-avustus, projektiavustus ja tapahtuma-avustus.