Hartaansilta

Havainnekuva Hartaansillasta.
Kuva: Oulun kaupunki / Pontek Oy

Hartaanrannan ja Vaakunanrannan Asuntomessualueen (Lehtokylä ja Vaakunakylä) yhdistävä kävelyn ja pyöräilyn silta tuo mukanaan mahdollisuuden hyödyntää jokisuistoa ja alueen virkistysreittejä entistä monipuolisemmin. Silta muuttaa oululaista kaupunkiympäristöä, tarjoaa pysähtymispaikkoja meriluonnon tarkkailuun sekä helpottaa kaupunkilaisten arkista liikkumista Hietasaaren ja Tuiran kaupunginosien välillä.

Silta on kaksijänteinen teräksinen kaarisilta, joka luo Oulujoen suistomaisemaan kevyen lintumaisen hahmon tunnusmerkiksi Hartaanselänrannan uudelle asuinalueelle. Silta tulee olemaan täydessä loistossaan Oulun kulttuuripääkaupunkivuonna 2026, jolloin se valaistaan.

Hartaansillan on suunnitellut Insinööritoimisto Pontek Oy, joka voitti vuonna 2021 järjestetyn suunnittelukilpailun tuomariston yksimielisellä päätöksellä Siivenkantama-nimisellä kilpailutyöllä. Silta tekniseltä toteutukseltaan innovatiivinen ja maamerkkinä Oulussa ainutlaatuinen. Kilpailutyön laatineeseen työryhmään kuuluivat Pontek Oy:n lisäksi myös arkkitehtitoimisto Ylitys Oy, maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy, valaistussuunnittelusta vastannut VALOA design Oy sekä geotekniikasta vastannut insinööritoimisto Profund Oy. 

Sillan rakennustyöt alkoivat kesällä 2023 ja se valmistuu kesän 2025 Asuntomessutapahtumaan mennessä. Sillan rakentamisesta vastaavat Steel Group Pohjanmaa Oy ja YIT Suomi Oy. Sillan teräsrakenteet valmistetaan Oulussa Steel Group Pohjanmaan tehtaalla Asuntomessualueen välittömässä läheisyydessä.

Perehdy Hartaansillan suunnitelmiin hankesivuilla.