Meluhaitat asunnoissa

Asuntoihin meluhaittaa aiheuttavia tekijöitä voivat olla erilaiset tekniset laitteet sekä asuntojen läheisyydessä toimivat ravintolat ja muut toiminnanharjoittajat. Melulähteet voivat olla myös rakennuksen ulkopuolella. Jos asunnon sisätiloihin aiheutuu meluhaittaa, voi se mahdollisesti aiheuttaa terveyshaittaa asukkaille. 

Ota ensisijaisesti yhteyttä kiinteistön omistajaan tai tätä edustavaan tahoon, kuten isännöitsijään. He voivat selvittää tilannetta ja korjata epäkohdat. Jos asunnon/kiinteistön omistaja tai isännöitsijä ei ryhdy toimenpiteisiin, voit kysyä neuvoa terveystarkastajalta. Terveystarkastaja arvioi tarvittaessa asunnon olosuhteita.

Tilojen käyttäjistä aiheutuva poikkeuksellinen melu, kuten järjestyshäiriöt, kuuluvat kiinteistöjen järjestyssääntöjen puitteissa ratkaistaviksi ja tarvittaessa poliisin käsiteltäviksi.

Naapuruussovittelun keskus tarjoaa yksityisille ihmisille muun muassa naapuruussovittelua, jolla puututaan häiriöihin ja hankalaksi koettuihin tilanteisiin naapurustoissa ja asuinyhteisöissä.