Koulullamme vieraili Erasmus+ -vieraita Ranskasta ja Kyprokselta 20.-25.3.2024

27.03.2024
Metsokankaan koulun Erasmus+ -vieraat

Metsokankaan koululla vieraili 23 ranskalaista oppilasta, kolme ranskalaista opettajaa ja kaksi kyproslaista opettajaa tutustumassa suomalaiseen kulttuuriin, koulujärjestelmään, liikunnan opetukseen ja erityisopetukseen sekä kestävän kehityksen toteuttamiseen koulussa. 

Viikon aikana vierailevat oppilaat ja opettajat työskentelivät suomalaisten oppilaidemme kanssa mm. jäätelön tekemisen, kananmunien preparoinnin, Micro:Bit-ohjelmoinnin, Seppo-suunnistuksen, Maker-askartelun, Suomen kansantanssien ja virpomisoksien koristelun parissa. Lisäksi vieraat opiskelivat suomen kieltä, urheilivat talviolympialaisten parissa, hiihtivät, luistelivat ja kävivät Oulun keskustassa nähtävyyskierroksella. Viikonlopun ohjelmassa oli myös kovasti odotettu retki Rovaniemelle Joulupukin pajakylään, Sierin porotilalle ja paluumatkalla visiitti Kemin lumilinnassa. Opettajat pääsivät viikonloppuna myös moottorikelkan kyytiin, pilkkimään, paistamaan nuotiomakkaraa ja kävelemään merenjäälle. 

Vieraamme kiittävät kaikkia host-perheinä toimineita suomalaisia perheitä kaikesta vieraanvaraisuudesta ja ystävällisyydestä viikon aikana! 

Erasmus+ logo