Pysäköinti

Oulussa voit pysäköidä autosi keskustassa maanalaisiin pysäköintihalleihin tai pysäköintitaloihin, mutta myös kadunvarsille. Keskustassa pysäköinti on pääsääntöisesti maksullista. Jonkin matkan päästä keskustasta löydät myös maksuttomia pysäköintipaikkoja.

Lisätietoja kaupungin pysäköintitaloista löydät Oulun Pysäköinti Oy:ltä.

Pysäköintimaksut keskustassa

Kadunvarsilla maksullinen pysäköinti on jaettu kolmeen maksuvyöhykkeeseen. Pysäköinti on niissä maksullista arkisin klo 8-18 ja lauantaisin klo 8-16. Pysäköintivyöhykkeet näet Karttatieltä.

Vyöhyke 1. 2,90 €/tunti
Vyöhyke 2. 1,90 €/tunti
Vyöhyke 3. 1,30 €/tunti

Pysäköintimaksun voi maksaa käteisellä, pankkikortilla tai matkapuhelimella.

Matkapuhelimella voit maksaa käyttämällä seuraavia palveluja. Lisätietoja saat palveluntarjoajien sivuilta:

Moovy
eParking
EasyPark
ParkMan
eParkki

Moottoripyörien ja mopojen pysäköinti

Moottoripyörille on osoitettu pysäköintipaikkoja Rantakadulta torin kohdalta. Moottoripyörän voi pysäköidä myös muille paikoille pysäköintiä koskevia liikennemerkkejä ja säännöksiä noudattaen. Pysäköinti ei ole sallittu toiselle ajoneuvoryhmälle osoitetuille paikoille, kuten inva-paikoille tai kuorma- ja linja-autoille osoitetuille paikoille.

Moottoripyörien ja tuulilasittomien moottoriajoneuvojen ei tarvitse maksaa pysäköinnistä kadunvarsipaikoilla eikä kaupungin hallinnoimilla pysäköintialueilla. Pysäköintiajan alkamisen ilmoittamista ei moottoripyöriltä vaadita, mutta aikarajoituksia on syytä noudattaa.

Ilmaiset pysäköintipaikat

Keskustan ulkopuolella olevissa parkkipaikoissa on yleensä aikarajoitus puolesta tunnista neljään tuntiin. Osassa kadunvarsipaikoista aikarajaa ei ole. Muistathan siis tarkistaa aina liikennemerkit, kun pysäköit!

Oulun kaupungin pysäköinninvalvonta

  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Oulu 10-palvelut work 08 558 558 00
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Kuva pysäköintikiekosta.

Pysäköinnin alkamisaika

Ilmoita pysäköinnin alkamisaika selvästi. Et saa saman pysäköinnin aikana muuttaa pysäköinnin alkamisaikaa. Pysäköintikiekon tulee olla näkyvällä paikalla, tuulilasin sisäpuolella. 1.6.2020 alkaen voit ilmoittaa pysäköinnin alkamisajan myös muulla tavoin, pysäköintikiekon käyttöä ei enää vaadita.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/pysakointi