Pysäköintivirhemaksut ja oikaisuvaatimukset

Pysäköin­ti­vir­hemaksu

Pysäköintivirhemaksu on Oulussa keskustan 1. vyöhykkeellä 60 euroa ja muilla yleisillä alueilla 50 euroa. Pysäköintivirhemaksun maksuaika on 30 päivää virhepäivästä. Jos maksu myöhästyy, siihen tulee 14 euron lisäkorotus.

Oikaisu­vaatimus ensisi­jaisesti sähköisen palvelun kautta

Kirjautumalla palveluun pysäköintivirhemaksun asianumerolla ja siihen syötetyllä rekisteritunnuksella näet pysäköintivirhemaksun tiedot, pysäköinnintarkastajan ottamat kuvat ja voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Sähköisesti tehtyyn oikaisuvaatimukseen voi saada ratkaisun sähköpostiin, jos annat siihen luvan.

Oikaisuvaatimusta ei tule lähettää sähköpostilla.

Mikäli virhemaksusi tietoja ei löydy em. sähköisestä oikaisuvaatimuspalvelusta, tee oikaisuvaatimus sähköisellä lomakkeella.

If ticket information can't be found, send an e-form.

Oikaisu­vaatimus 30 päivän sisällä

Mikäli olet mielestäsi saanut aiheettoman pysäköintivirhemaksun, sinulla on 30 päivää aikaa esittää pysäköinninvalvojalle oikaisuvaatimus. Voit tehdä sen sähköisesti oikaisuvaatimuslomakkeella.

Mikäli oikaisuvaatimuksesi hyväksytään, maksu palautetaan pankkitilillesi. Muistathan, että maksuaika ei pitene, vaikka teet oikaisuvaatimuksen.

Entä jos en pysty käyttämään sähköisiä palveluja?

Jos et pysty käyttämään sähköistä oikaisuvaatimuspalvelua tai täyttämään sähköistä oikaisuvaatimuslomaketta, voit ottaa yhteyttä Oulu10:n palvelupisteeseen.

Kirjeenä lähetettävässä oikaisuvaatimuksessa tulee olla:

  • Asianumero, jota oikaisuvaatimus koskee (pysäköintivirhemaksun tai maksuvaatimuksen yläosasta).
  • Oikaisuvaatimuksen tekijän nimi, osoite ja henkilötunnus (Tarvitaan mahdollista maksun palautusta varten)
  • IBAN-tilinumero (Tarvitaan mahdollista maksun palautusta varten. Jos tilinumeroa ei ilmoiteta, on palautus nostettavissa vain Oulu 10:n kassasta, Torikatu 10 . Nostosta on sovittava etukäteen.)
  • Vapaamuotoinen selostus virheestä tai tapahtumien kulusta sekä perustelu maksun aiheettomuudesta.
  • Liitteeksi voi laittaa todisteita, joihin oikaisuvaatimuksen tekijä haluaa vedota.

Miten vaatimukset käsitellään?

Pysäköinninvalvoja tutkii ja käsittelee oikaisuvaatimukset sähköisesti ja pyytää niihin tarvittaessa lisäselvityksiä. Oikaisuvaatimuksesta tehdään päätös, joka lähetetään asiakkaalle postitse tai ratkaisulinkki lähetetään sähköpostiin, jos siihen on annettu lupa. Saat sähköpostiisi viestin otsikolla ”Oikaisuvaatimus ratkaisu”, ja lähettäjä on Fujitsu. Viesti sisältää linkin, josta pääset näkemään ratkaisun.

Pysäköinninvalvojan päätökseen saa hakea muutosta hallinto-oikeudelta. Valitus tulee jättää Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saannista. Valitukseen on liitettävä pysäköinninvalvojan päätös, todistus maksun suorittamisesta määräajassa sekä muu mahdollinen selvitys, johon nyt halutaan vedota ja jota ei ole aikaisemmin esitetty. Muutoksenhakijalta voidaan periä hallinto-oikeudessa 270 euron oikeudenkäyntimaksu. Maksua ei peritä, jos hallinto-oikeus muuttaa päätöstä muutoksenhakijan eduksi.