Tekstin koko A- A+

Koulun esittely Koulun esittely

Moderni ja monipuolinen Kastellin lukio

Uusi Kastellin lukio aloitti toimintansa syksyllä 2014 Kastellin monitoimitalossa. Entinen Kastellin lukio ja Karjasillan lukio yhdistyivät noin 700 oppilaan kouluksi, joista osa kuuluu urheilulukiolaisiin. Yhdistymisessä ei ole kyse vain saman katon alle asettumisesta vaan luvassa on paljon suurempi muutos: tuoretta ajattelua ja rohkeita toimintatapoja, viihtyisät tilat ja innostava oppimisympäristö.

Opiskelijoita auttavat valinnoissa ja oman suunnan etsimisessä aineenopettajien lisäksi opinto-ohjaajat, ryhmänohjaajat ja tutor-opiskelijat. Kurssitarjotin suunnitellaan tarkasti, opinto-ohjaus tavoittaa tehokkaasti ja ryhmäkoot pidetään hallinnassa.

Kokeileva ja innostava

Lukion kurssitarjonta on rakennettu silmällä pitäen yleissivistystä sekä niitä taitoja ja tietoja, joita muuttuva maailma vaatii. Rohkeasti avoimuuteen pyrkivä koulu perustuu vastavuoroisuuteen ja yhdessä pärjäämiseen.

Kastellissa tähdätään kokeilevaan ja joustavaan opiskeluun. Ongelmat ja ilmiöt, joita oppitunneilla tutkitaan, eivät ole irrallisia paloja eivätkä ne tunne oppiainerajoja – ne ovat kiinni arjessa.

Uusi Kastellin lukio ei hylkää vankkoja vahvuusalueitaan. Opiskelija voi esimerkiksi painottaa ohjelmassaan luonnontieteiden ja matematiikan opiskelua ja suorittaa 25 opintopisteen perusopinnot tietojenkäsittelyssä Oulun yliopistossa. Lisäksi on mahdollista tehdä lukiodiplomin kuvataiteessa, musiikissa, liikunnassa ja kirjallisuudessa. Vieraista kielistä voi valita ainakin englantia, saksaa ja ranskaa.

Opettajamme jammailevat penkkarivideolla 2015

Esittelyssä:
Kastellin lukion kummit

Urheilijakummimme 
Jussi Jokinen
maalinteossa
.

Kirjailijakummimme
Riikka Pulkkinen
vie kirjan maailmaan.

Taidekummimme
Kari Tykkyläinen
soittaa ilmapainekitaraa.