Kurssitarjotin

Kurssitarjotin

Ensimmäisen vuoden opiskelijat suorittavat kahden ensimmäisen jakson kurssit heille valmiiksi laaditun lukujärjestyksen mukaan. Sen jälkeen jaksojen kurssivalinnat tehdään itsenäisesti Wilmassa. Mikäli opiskelija aikoo käydä lukion kolmessa vuodessa, sopiva kurssimäärä jaksoa kohden on 5 - 6 kurssia. Näin ensimmäisen vuoden jälkeen koossa pitäisi olla 31 - 33 kurssia, toisen vuoden jälkeen 62 - 63 ja kolmannen opiskeluvuoden jälkeen vähintään 75 kurssia.

Kurssikertymää kannattaa seurata jokaisen jaksoarvostelun jälkeen. Jos etenemisessä tulee pulmia, pyydä nopeasti apua opinto-ohjaajalta.

Kurssitarjotin 

Kurssikuvaukset 

Vanhan ja uuden OPSin kurssivastaavuudet (pdf)

VINKKEJÄ KURSSIVALINTOJEN TEKOON

KOODAUS:
Vanhan opetussuunnitelman mukaiset kurssit tunnistaa wu-alkuisesta koodista (esim. wuBI3.1). Uuden opetussuunnitelman kursseissa näkyy pelkkä aine ja kurssin numero, johon on lisätty nolla (esim. YH01.1).
HUOM! Tarkista kurssien koodit ja sisällöt opetussuunnitelmasta koulun kotisivuilta, sillä kaupungin lukiot ovat yhtenäistäneet koulukohtaisten kurssien koodit.
 
KURSSIEN LUKITUS TULEVILLE YKKÖSILLE 2017-18:
Ensimmäisessä ja toisessa jaksossa on lukittuja kursseja, jotka on varattu tuleville ykkösille ja jotka ovat uuden OPSin mukaisia. Tuleville ykkösille on tehty kahden jakson lukujärjestys valmiiksi. Näin pyrimme ryhmäyttämään ykköset entistä paremmin ja pitämään ryhmäkoot kurissa. Suosittelemme, että muut opiskelijamme eivät yritä valita lukittuja ykköskursseja näistä jaksoista. 
 
LIIKUNTAKURSSIT:
Lukuvuoden 2017-18 kakkoset suorittavat pakollisen LI2:n hajautetusti jaksoissa 1 ja 2 joko koodilla 3 tai 8. Liikuntakurssit on linkitetty matematiikan kurssien kanssa. Jos valitset matikan koodilta 3, ota liikunta koodilta 8 ja päinvastoin. Liikuntaan riittää siis yksi koodi per jakso.
Uudet ykköset suorittavat pakollisen LI1:n hajautetusti jaksoissa 4 ja 5 joko koodilla 3 tai 8.
 
WANHOJEN TANSSIKURSSI LI4 (3. jaksossa)
Opiskelija valitsee yhden seuraavista ryhmistä. Tytöt ilmoittautuvat parittomaan ryhmään ja pojat parilliseen:
a) 3. koodilla ke (14.45) ja pe (11.10) ryhmät 4.1 + 4.2
b) 3. koodilla ti (11.10) ja lisäksi pe (14.45) ryhmät 4.3 + 4.4
c) 7. koodilla ke (9.45) ja to (14.45) ryhmät 4.5 + 4.6 (tämä koodi yhteinen Oulun muiden lukioiden kanssa)
d) 8. koodilla ke (11.10) ja pe (13.15) ryhmät 4.7 + 4.8
Kustakin koodista jää vapaaksi viikon aikana yksi hyppytunti, jonka aikana opiskelija voi suorittaa pakollisia tai syventäviä liikuntakurssin tunteja.
 
Kannattaa etsiä vaihtoehtoisia etenemisreittejä – älä jumitu yhteen ajatukseen!

Kastellin lukio OPS 2016