Tekstin koko A- A+

Mielenterveyspalveluja Mielenterveyspalveluja

Mielenterveyspalveluja lukiolaisille

Mielenterveyteen liittyvissä asioissa lukiolaisen tulee ensisijaisesti olla yhteydessä lukion terveydenhoitajaan, koulupsykologiin tai omalääkäriin, joka tarvittaessa ohjaa jatkohoitoon.

Lasten- ja nuorten mielenterveyspalvelut (Lanu)

Lanu hoitaa oululaisten alaikäisten lasten- ja nuorisopsykiatrista erikoissairaanhoitoa Oulussa. Työskentely perustuu perhe- ja verkostokeskeisiin työmuotoihin. Työryhmä tekee yhteistyötä mm. lukioiden kanssa. Ulkopaikkakuntalaiset eivät kuulu Lanun asiakkuuteen, vaan heidät ohjataan opiskelijaterveydenhuoltoon.

Mielenterveystoimisto

18-vuotiaat oululaiset lukiolaiset kuuluvat Mielenterveystoimiston asiakkuuteen. Mielenterveystoimisto auttaa, kun tarvitset neuvontaa ja tukea omassa tai läheisten mielenterveyskysymyksissä. Kriisitilanteissa auttaa päivystys, jonne voi tulla virka-aikana (8-16) ilman ajanvarausta.

Nuorisopsykiatrinen poliklinikka, OYS

Oulun lukioissa opiskelevat saavat nuorisopsykiatrisen poliklinikan palveluita Lanun tai mielenterveystoimiston lähetteellä. Myös ulkopaikkakuntalaiset saavat poliklinikan palveluita, mutta siihen tarvitaan lähete omalta terveysasemalta.