Mielenterveyspalveluja

Mielenterveyspalveluja lukiolaisille

Mielenterveyteen liittyvissä asioissa lukiolaisen tulee ensisijaisesti olla yhteydessä lukion terveydenhoitajaan, koulupsykologiin tai omalääkäriin, joka tarvittaessa ohjaa jatkohoitoon.

Lasten- ja nuorten mielenterveyspalvelut (Lanu)

Lanu hoitaa oululaisten alaikäisten lasten- ja nuorisopsykiatrista erikoissairaanhoitoa Oulussa. Työskentely perustuu perhe- ja verkostokeskeisiin työmuotoihin. Työryhmä tekee yhteistyötä mm. lukioiden kanssa. Ulkopaikkakuntalaiset eivät kuulu Lanun asiakkuuteen, vaan heidät ohjataan opiskelijaterveydenhuoltoon. Lue lisää Lanun toiminnasta. Lue lisää: Lasten- ja nuorisopsykiatrinen työryhmä (Lanu).

Mielenterveystoimisto

18-vuotiaat oululaiset lukiolaiset kuuluvat Mielenterveystoimiston asiakkuuteen. Mielenterveystoimisto auttaa, kun tarvitset neuvontaa ja tukea omassa tai läheisten mielenterveyskysymyksissä. Kriisitilanteissa auttaa päivystys, jonne voi tulla virka-aikana (8-16) ilman ajanvarausta.

Nuorisopsykiatrinen poliklinikka, OYS

Oulun lukioissa opiskelevat saavat nuorisopsykiatrisen poliklinikan palveluita Lanun tai mielenterveystoimiston lähetteellä. Myös ulkopaikkakuntalaiset saavat poliklinikan palveluita, mutta siihen tarvitaan lähete omalta terveysasemalta.

Yhteystietoja

Lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut