Kuva Kastellin monitomitalon lukion osasta

Monitoimitalo sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä Kontinkankaalla Oulun yliopistollisen sairaalan läheisyydessä. (reittiohje)

Opiskelijaksi Kastelliin

Meillä on nykyaikaiset, upeat ja toimivat tilat. Opetuksessa hyödynnetään monipuolista tekniikkaa, mutta myös perinteisempiä opetusmenetelmiä. Opettajat ovat innostuneita työstään, mikä näkyy tunneilla kannustavana ja iloisena ilmapiirinä.

Opiskeltavaa riittää. Opiskelija valitsee laadukasta LUMAa: matikkaa, fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa. Kielipäätä voi virittää opiskelemalla englannin ja ruotsin ohella myös espanjaa, ranskaa, saksaa tai venäjää. Opiskelijalle tarjotaan monenlaisia kursseja niin reaaliaineissa kuin taideaineissakin. Opiskelijat voivat tehdä tietojenkäsittelyn kursseilla yliopiston opintokokonaisuuksia. Kurssitarjottimella on myös paljon erilaisia valinnaiskursseja, joiden avulla opiskelija pystyy opiskelemaan työelämän vaatimia tietoja ja taitoja.

Osa nuorista yhdistää lukion ja liikunnalliset lahjansa Kastellin urheilulukiossa, jossa opintojen ohessa voi rakentaa urheilu-uraa (ks. Kastellin urheilulukion esittely). Moni muukin aktiivisesti harrastava nuori valitsee Kastellin koulukseen. Laajan kurssitarjottimemme ansiosta opiskelija pystyy suunnittelemaan juuri itselleen sopivan opintoreitin.

Meillä on menossa EU-projekti, jossa käsittelemme kestävää kehitystä yhdessä norjalaisten, saksalaisten ja espanjalaisten nuorten kanssa. Lisäksi pidämme aktiivisesti yhteyttä unkarilaiseen kummikouluumme - ja se näkyy myös koulumme arjessa.

Opiskelijaa ei jätetä yksin. Lukiossamme työskentelee kaksi opinto-ohjaajaa, joiden tuella opiskelijat suunnittelevat lukio-opintojaan, tekevät kurssivalintojaan, etsivät vahvuuksiaan ja suunnittelevat jatko-opintojaan. Opiskelijoiden apuna ovat myös ryhmänohjaajat, aineenopettajat, erityisopettaja ja opiskelijatuutorit.

Mahdollisuuksia on paljon ja sijainti on mainio. Monitoimitalossa opiskelijoita palvelee kioski ja Oulunsuun alueen kirjasto. Käytössämme on kolme suurta liikuntasalia, joista suurimmassa on paikka 800 katsojalle tai juhlijalle. Urheilukentät ja Laanaojan puistoalueet tuovat luonnon lähelle, ja kuntoradalle ja hiihtoladulle pääsee aivan koulun vierestä. Opiskelijat ovat kiittäneet hyviä liikenneyhteyksiä ja bussilinjoja OYS:n lähellä, Kainuuntien ja Pohjantien kupeessa.

Kastellin lukio avaa uusia ovia tulevaisuuteen. Tee haaveistasi totta!

 

 

Kastellin lukioon haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi

Seuraava hakuaika on keväällä 2021.

 

Ouluun lukioon -opas ja video Oulun lukio - mun lukio

Kastellin abivideo 2017 osa 1

Kastellin abivideo 2015

Kastellin opet jammaavat 2015