Opiskeluhuolto

Opiskeluhuolto tukee hyvinvointia

Opiskelijan kannattaa ottaa yhteyttä lukiopsykologiin tai -kuraattoriin jo siinä vaiheessa, kun ongelmat ovat pieniä. Keskustelut ovat vapaaehtoisia, luottamuksellisia ja maksuttomia. Myös ulkopaikkakuntalaiset opiskelijat voivat saada tukea.

Lukiopsykologi ja -kuraattorityön työn keskeinen tavoite on edistää opiskelijoiden opiskelua, kehitystä sekä hyvinvointia ensisijaisesti koko oppilaitosyhteisössä toteutettavana työnä. Psykologi ja – kuraattori osallistuvat oppilaitosten opiskeluhuollollisen työn suunnitteluun, kehittämiseen ja toteuttamiseen mm. oppilaitoksen moniammatillisissa opiskeluhuoltoryhmissä. Lisäksi he voivat toteuttaa oppilaitoksessa ryhmämuotoista toimintaa ja osallistua oppilaitoksen tapahtumiin ja hyvinvointipäiviin.

Lukiokuraattori ja -psykologi tapaavat opiskelijoita sekä tekevät yhteistyötä opiskelijan vanhempien, oppilaitoksen henkilökunnan, muun sosiaalisen verkoston sekä eri viranomaistahojen kanssa opiskelijan tarvitseman tuen turvaamiseksi.

Lukiokuraattoriin voi olla yhteydessä mm. opiskeluun, kaverisuhteisiin, perhesuhteisiin ja opiskelijan elämässä tapahtuviin muutoksiin liittyvissä asioissa. Lisäksi lukiokuraattorilta voi saada ohjausta taloudellisissa asioissa.

Lukiopsykologiin voi olla yhteydessä mm. oppimiseen ja opiskeluun, elämäntilanteen muutoksiin, ihmissuhteisiin tai jaksamiseen ja mielialaan liittyvissä asioissa.
 

Opiskeluhuoltoryhmä

Opiskeluhuoltoryhmän tehtävä on pitää yllä oppilaitosyhteisön hyvinvointia, ennaltaehkäistä ongelmia ja auttaa yksittäisiä opiskelijoita. Ryhmä suunnittelee, kehittää, toteuttaa ja arvioi koulunsa opiskeluhuoltoa. Opiskeluhuoltoryhmään kuuluvat rehtori, opinto-ohjaajat, kouluterveydenhoitaja, lukiopsykologi, lukiokuraattori, erityisopettaja, opettajien edustaja ja opiskelijoiden edustaja.

 

Psykiatrinen sairaanhoitaja

Oulun kaupungin opiskeluterveydenhuollossa toimii yksi psykiatrinen sairaanhoitaja lukiolaisia varten. Hän keskittyy ennaltaehkäisevään mielenterveystyöhön ja tekee yhteistyötä oppilashuollon kanssa.

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle hakeudutaan kouluterveydenhoitajan lähetteellä. Hänen palvelunsa koskevat myös ulkopakkakuntalaisia.
 

Kuvituskuva

Lukiokuraattori

Lukiokuraattori Annika Karvinen
puh. 040-5964790

 

etunimi.sukunimi@ouka.fi
Lukiokuraattorin tavoittaa parhaiten jättämällä yhteydenottopyynnön vastaajaan. Voit myös laittaa tekstiviestin tai ottaa yhteyttä Wilman kautta. Muista mainita nimesi, puhelinnumerosi ja lukiosi.

Lukiopsykologi 

Sari Raninen 
puh. 044 7039667
etunimi.sukunimi@ouka.fi

Lukiopsykologin tavoittaa parhaiten jättämällä yhteydenottopyynnön vastaajaan. Voit myös laittaa tekstiviestin tai ottaa yhteyttä Wilman kautta. Muista mainita nimesi, puhelinnumerosi ja lukiosi.

Työtilat

Kastellin monitoimitalon 2. kerroksessa
Lukiokuraattori: Sisäänkäynti pääovesta. Pääaulan kierreportaita pitkin toiseen kerrokseen ja vasemmalle peruskoulun hallinnon käytävälle. Työtila on hallinnon käytävän päässä (huone 12021).

Lukiopsykologi: Sisäänkäynti pääovesta. Pääaulan kierreportaita pitkin toiseen kerrokseen ja oikealle lukion siipeen. Lasiovien jälkeen vasemmalle aikuislukion hallinnon käytävälle. Työtila on käytävän päässä (huone 42012).
 

Lisätietoa opiskeluhuollosta