Ajankohtaista

< Takaisin

Koronavirusta koskevat ohjeet oppilaille ja vanhemmille 17.3.2020.

Hei, arvoisat vanhemmat!

Suomen hallitus on ottanut käyttöön valmiuslain mukaiset toimenpiteet. Tämän perusteella myös koulut on suljettu 13.4. asti. Ohessa tämän päivän (17.3.) ohjeita ja huomioitavia asioita perheille.

  1. Oppilas jatkaa koulunkäyntiä kodista käsin. Oppilaan vastuu omasta koulunkäynnistä vahvistuu ja myös huoltajien rooli oppilaan koulunkäynnin tukena on keskeinen ja merkittävä.
  2. Oppilaan koulutyön keskeytyminen esimerkiksi sairauden johdosta anotaan normaaliin tapaan Wilman kautta. Muussa tapauksessa oppilas tekee koulutehtäviä ja hoitaa koulutyötä kodista käsin päivittäin ohjeiden mukaisesti.
  3. Korostamme, että oppilaan arkirutiineista huolehtiminen (uni, herääminen, päivärytmi, ravinto ym.) on hyvin tärkeää, jotta koulutyö sujuu hyvin.
  4. Pääsääntö on, että oppilas ja opettaja pitävät yhteyttä toisiinsa lukujärjestykseen merkittyjen tuntien mukaisesti. Tähän voi liittyä joitakin päällekkäisyyksiä ja poikkeuksia. Niistä opettajat ilmoittavat tapauskohtaisesti erikseen.
  5. Yhteydenpito ja tehtävien ohjeistus koteihin toteutetaan puhelimen (soitot, WhatsApp ym.), Wilman,  Teams-sovelluksen, Qridin ja/tai muun toiminnan avulla. Opettaja/opettajat ohjeistavat oppilasta ja koteja ryhmäkohtaisesti/oppilaskohtaisesti.

Ja vielä kaksi pyyntöä koteihin:

  1. Pyydämme huoltajia tarkistamaan Wilmassa olevat oppilaan ja huoltajien yhteystiedot. Ne löytyvät kohdasta etusivu – yläpalkin kolme pistettä – lomakkeet – oppilaan/opiskelijan yhteystietojen päivittäminen.
  2. Seuratkaa Wilmaa säännöllisesti. Lähetämme sen kautta viestejä ja ohjeita koulunkäyntiin liittyen.

Jakolinkki