Ajankohtaista

< Takaisin

Liikuntaluokan info ja hakuohje

Liikunnan opetus erikoisluokalla

Luokat 3-6, hakeminen ja valintakokeet
Liikuntaluokat luokilla 3–6 toimivat Kastellin ja Kaukovainion kouluissa. Liikuntatunnit ja kerhot järjestetään koululla tai koulun lähiympäristössä.

 

Liikuntaluokkien opetuksessa tarjotaan liikunnallisesti taitavalle oppilaalle mahdollisuus liikkua oman taitotasonsa mukaan ja kokea iloa liikunnasta. Toiminnan tarkoitus on edistää lapsen kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä monipuolisen ja elämyksiä tarjoavan liikunnan kautta. Tavoitteena on, että oppilas voi liikkua koulupäivän aikana vähintään liikunnan suosituksia vastaavan määrän.

 

Koulun liikuntatunnit järjestetään opetussuunnitelman mukaisesti ja niiden lisäksi varataan mahdollisuus osallistua kerhotoimintaan. Vuosiluokilla 3–6 liikuntatunteja on 5–6 tuntia viikossa. Liikuntatunnit ja kerhot sijoitetaan lukujärjestykseen siten, että lapsi voi liikkua ohjatusti päivittäin. Lisäksi liikuntaluokkalaiset osallistuvat aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntatapahtumiin ja koululiikuntakilpailuihin.

 

Kakkosluokkalaisen huoltaja hakee liikuntaluokkatoimintaan Wilmassa ”Hakemukset ja päätökset” -välilehdellä olevalla lomakkeella ”Hakemus erikoisluokkatoimintaan, liikunta 3. lk” 21.1.- 3.2.2020. Hakulomakkeeseen merkitään ensisijainen koulu ja mahdollinen toinen vaihtoehto. Mikäli pisteet eivät riitä ensisijaiseen kouluun, huoltaja voi hakulomakkeella rastittaa hyväksyvänsä paikan myös toissijaiseen kouluun.

 

Alaluokkien valintakoe pidetään ti 11.2.2020 klo 9.30 - 13.00 Kastellin monitoimitalolla. Kokoontuminen on klo 9.30 Kastellin monitoimitalon C-salissa sisäliikuntavarusteissa (sisäänkäynti pääovesta, opastus aulasta, B-ja C-salien pukuhuoneet käytettävissä). Tilaisuutta varten lapsi tarvitsee sisäliikuntavarusteet ja omat eväät. Valintakokeeseen osallistuvat kaikki liikuntaluokalle haluavat oppilaat ja siihen ei lähetetä erillistä kutsua. Liikuntaluokan oppilasvalinnassa kiinnitetään huomiota oppilaan liikunnallisiin perusominaisuuksiin.

 

Erikoisluokkapäätökset julkaistaan Wilmassa: tiedot 3. luokalle valituista julkistetaan 23.3.2020. Kirjallisen päätöksen valinneille päätös postitetaan 23.3.2020.

 

Liikuntaluokalle hakeville pidetään info ma 13.1.2020 on klo 17.30 Kastellin monitoimitalon auditoriossa.

Lisätieto erikoisluokasta saa suoraan koululta numerosta 050-5917934 / Kai Lotvonen, apulaisjohtaja Kaukovainion koulu sekä Oulussa koulussa - perusopetuksen oppaasta 2020-21.

Jakolinkki