Rehtorin terveiset

Oli todella mukavaa palata Metsokankaan koululle kahden virkavapaavuoden jälkeen. Työskentelin virkavapaani aikana Yhdistyneissä Arabiemiraateissa paikallisen poikakoulun rehtorina.

Metsokankaan koulu on jatkanut reipasta kasvuaan ja tällä hetkellä kokonaisoppilasmäärä on 1024. Oppilaista 815 on alakoululaisia ja 163 yläkoululaisia. Koulussamme on lisäksi neljä (4) alueellista pienryhmää. Tilapuutteen vuoksi seitsemän (7) luokkaa opettajineen opiskelee entisen Patamäen koulun tiloissa. Oppilailla on Patamäkeen bussikuljetus. Kolmatta koulurakennusta eli Korpimetsoa rakennetaan kovaa vauhtia ja se on käytössämme elokuussa 2016. 

Kuluvan lukuvuoden aikana meillä Metsokankaan koululla on normaalin kouluarjen rinnalla useampi iso asia työn alla:

- opetussuunnitelmauudistus eli OPS16

- Isometson eli pääkoulun piha-alueiden perusparannus (hiekkatekonurmi, toinen jalkapallokenttä ja lisää toiminnallisuutta)

- Korpimetson moduulikoulun rakentaminen

Uudet paikalliset ja koulukohtaiset opetussuunnitelmat otetaan käyttöön portaittain elokuusta 2016 alkaen.

Näistä isoista hankkeista huolimatta päätehtävämme on hyvän ja ajanhengessä olevan koulun pitäminen Metsokankaan lapsille ja nuorille. Jokainen koulupäivä tässä ja nyt on tärkeä. Koulutyön tukena kodit ovat meille ehdottoman tärkeitä yhteistyökumppaneita. Toivon, että hyvä ja luottamuksellinen yhteistyö kotien ja koulun välillä jatkuu tänäkin vuonna!

 

Hyvää kouluvuotta kaikille Metsokankaan koulun yhteisöön kuuluville toivottaen

Oulun Metsokankaalla 13.8.2015

Kalle Komulainen

rehtori 

Linnunradan pysäkki on oululaisen kuvataiteilija Kirsti Muinosen suunnittelema monumentaalinen teoskokonaisuus Metsokankaan monitoimitalon katossa.

Linnunradan pysäkki on oululaisen kuvataiteilija Kirsti Muinosen suunnittelema monumentaalinen teoskokonaisuus Metsokankaan monitoimitalon katossa.

Rehtorin tiedotteet

Maaliskuu 2015

Tammikuu 2015

Marraskuu 2014

Syyskuu 2014