Valinnaisaineet

Metsokankaan koululla on useita valinnaisaineita 5.-9.-luokkalaisilla.

 

Valinnaisainevalinnat

Valinnaisaineiden valinnoilla oppilaalla on mahdollisuus painottaa opintojaan omia kiinnostuksiaan ja kykyjään vastaaviin asioihin. Valinnaisaineet tuovat oppilaan koulunkäyntiin onnistumisen kokemuksia ja yleensä myös opintomenestystä.

Oulun kaupungin sivulla Valinnat eri luokilla kerrotaan yleisesti valinnoista, joita oppilaat peruskoulun aikana tekevät.

Lukuvuonna 2016-17 käyttöön otetun uuden opetussuunnitelman myötä alakoulun luokille 5-6 on tullut valinnaisia aineita. Oulun kaupungissa on koottu kaupungin yhteinen valinnaisainetarjotin, joista kukin koulu valitsee ne valinnaisaineet, joita tarjoaa oppilailleen valittavaksi. Tarjontaan vaikuttavat käytössä olevat tilat, resurssit sekä oppilaiden ja huoltajien toiveet. Tarjonta koulussa voi vaihdella vuosittain. Koko kaupungin valinnaisainetarjottimeen ja 5.-6. -luokkien valinnaisuuden yleisiin linjauksiin voi tutustua tässä.

Lukuvuden 2020-21 osalta 5. ja 6.- luokkalaisten valinnaisiin voi tutustua täälläryhmien muodostuminen riippuu oppilaiden valinnoista. Lukuvuodelle 2021-22 on todennäköisesti valittavissa samat aineet.

7.-luokkalaiset valitsevat valinnaisaineet 8.-9 -luokalle, ryhmien muodostuminen riippuu oppilaiden valinnoista. Tarkemmin Metsokankaalla valittavissa olevista valinnaisaineista kerrotaan koulun valinnaisaineoppaassa.

Valinnaisaineena voi opiskella esimerkiksi liikuntaa.