Ajankohtaista nuorille

< Takaisin

Etsin - Kirjoituksia Oulun etsivän nuorisotyön sopeutumisesta poikkeusoloihin

Mitä tapahtuu kun erilaisissa muutoksissa nuoria tukevat ja ohjaavat ammattilaiset ovat itse yllättäen uuden äärellä? No, siitä seuraa valtavasti ideoita ja innostusta lähteä tekemään ja kokeilemaan etsivää nuorisotyötä toisin kuin aiemmin on totuttu.

Etsivän nuoristotyön tiimi on aloittanut oman blogin. Tiimin jäsenten vahvuudet pääsevät hyvin oikeuksiin kaikille uudessa tilanteessa. Etsin-blogissa pääset seuraamaan tätä matkaa poikkeusoloissa. Kirjoitukset julkaistaan Nuoret-sivuston uutispalstalla ja kaikki kootaan myös Etsivän nuorisotyön sivulle

Voit kommentoida tekstejä Oulun etsivän nuorisotyön Instagramissa @oulunetsivat tai olemalla yhteydessä suoraan työntekijöihin.  Ensimmäinen kirjoitus on alla. 


Poikkeustilan ensimmäinen oppitunti etsivästä nuorisotyöstä

Instassa tuttu nuori kertoo storyssa, että on hirvittävän tylsää. Ajattelin, että nyt näihin on hyvä vastata herkemmin. Onko tylsyydessä samaa kuin yksinäisyydessä? Lähetän Instan directissä kysymyksen ja alkaa viestittely. 
  
- Tahtoisin kuulla mitä sulle. Sopisko, et soitan sulle vaikka huomenna?
- Joo, voit soittaa ei ole mitään suunnitelmii
- Tykkäätkö sä kirjoittamisesta? Mulla ois idea josta luulen, et saattaisit innostua. Miten tylsyyttä lukuunottamatta muuten?
- Joo :) Onneks mun lääkäriä ei oo peruttu jota on tässä 2kk odotettu
- No, hyvä et joku toimii. Soitellaan huomenna. Kiva kuulla susta.
- No, niinpä. Huomiseen!

Päässäni hakkaa ajatus nuorten kuulluksi tulemisen tarpeesta. Mitä kaikkea minä voin tehdä, että tärkeät, arvokkaat, joskus yksinäiset ja suuntaa hakevat nuoremme saavat etsivästä nuorisotyöstä viestin, että olemme täällä. Olemme täällä nuoria varten.

Ensimmäinen oppituntini työtavasta ilman kasvokkain tehtävää kontaktia on, että nyt kannattaa kommentoida, tarjota itseä rohkeasti saataville eri kanavissa.

Vastaukset kommentteihin näyttävät johtavan lähes poikkeuksetta edellä kuvattuun keskusteluun. 

Simo Kivari 
Etsivä nuorisotyöntekijä 

Jakolinkki

Byströmin Ohjaamo - kohtaamme sinut

NettiNappi - tietoa ja neuvontaa verkossa

Nuorten työpajat - Maailman siistein työpaikka

Työpörssi - etsi sopiva työkokeilupaikka

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/nuoret