In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Nuorisotilojen järjestyssäännöt Nuorisotilojen järjestyssäännöt

Nuorisotalon sääntöjen noudattaminen luo edellytykset positiiviselle ilmapiirille. Säännöillä pyritään takaamaan jokaiselle nuorisotaloa käyttävälle turvallinen ja viihtyisä toimintaympäristö. Tähän pääsemme ottamalla huomioon toisemme sekä varomalla vaaratilanteiden aiheuttamista ja riskien ottamista. Nuorisotalon säännöt käydään läpi yhdessä työntekijöiden, lasten ja nuorten kanssa joka syksy.

Nuorisotalot
Nuorisotalot, joihin nuorisoasiainkeskus myöntää käyttövuoroja, on tarkoitettu pääasiallisesti nuorisotoimintaan alle 18-vuotiaiden kokoontumispaikoiksi. Tiloja voidaan myöntää myös muille käyttäjäryhmille.

Toiminta nuorisotalolla
Toiminnan ja käyttäytymisen nuorisotalolla on oltava asiallista. Toiminta ei saa loukata tai syrjiä ketään. Hyvät käytöstavat kuuluvat nuorisotaloille.
Kiroileminen, rasistiset kommentit, loukkaavat nimitykset ja kiusaaminen on kielletty.

Ikärajat
Nuorisotalolla on omat aukioloajat nuoremmille ja vanhemmille kävijöille.

Tupakka ja tupakkatuotteet
Tupakoiminen, nuuskan käyttäminen sekä tupakkatuotteiden käsitteleminen on kielletty nuorisotalon tilaisuuksissa, tiloissa ja piha-alueella.

Alkoholi
Alkoholin ja muiden päihdyttävien aineiden käyttö ja hallussapito nuorisotalon tilaisuuksissa, tiloissa ja sen välittömässä läheisyydessä on kielletty.

Energiajuomat
Energiajuomat eivät ole sallittuja nuorisotalolla terveydellisistä syistä.