Kaikkien Kesäfestari

Kaikkien Kesäfestari – kesän iloisin ilmaistapahtuma 7.6.2023

Kesän iloisin ilmaistapahtuma Kaikkien Kesäfestari toteutetaan jälleen Oulun Kuusisaaressa keskiviikkona 7. kesäkuuta. Päihteetön koko perheen festari tarjoilee musiikillista ohjelmaa ja erilaisia esittely-, toiminta- ja ruokapisteitä yhdenvertaisuuteen ja esteettömyyteeen panostaen. 

Pääesiintyjä tänä vuonna on pop- ja dance-yhtye Portion Boys. Lisäksi festarilla esiintyvät Nuorten Ystävät ry:n Pönkän Pumppu, Liikkuva Laulureppu ja The Southgates.

Valitettavasti Oulun Kärpät on joutunut perumaan osallistumisensa tapahtumaan. Heitä ei siis nähdä lavalla tänä vuonna.

Tapahtuman aikataulu (päivitetty 9.5.):

Klo 15.30 Tapahtuma-alue aukeaa

Klo 16.10 Pönkän Pumppu

Klo 17 Liikkuva Laulureppu

Klo 18.15 Portion Boys

Klo 19.30 The Southgates

Klo 20.30 Tapahtuma päättyy

                           
Tapahtuma-alueen kuvaus

 • Kaikkien kesäfestarin tapahtuma-alueena toimii Kuusisaaren tapahtumapuisto (Raatintie 7). Kuusisaaren alueella on käynnissä peruskorjaus ja se vaikuttaa jonkin verran myös tapahtuman järjestelyihin. Pyrimme siihen, että korjauksesta aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa tapahtuman kävijöille. Tiedotamme korjauksen etenemisestä ja sen vaikutuksesta tapahtumaan somekanavilla ja nettisivulla.
 • Alueella on esiintymislava, eri toimijoiden toiminnallisia pisteitä, ruokakojuja, vesipiste ja wc-alue (bajamajat).
 • Tapahtuma-aluetta ei ole aidattu ja liikkuminen siellä on omalla vastuulla. Mahdollinen työmaa-alue on aidattu.
 • Tapahtuma-alueella on infopiste, josta saa lisätietoa tapahtumasta ja alueesta. Sieltä voi myös kysyä yleisavustajia.
 • Tapahtumassa on järjestyksenvalvonta järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Tarvittaessa järjestyksenvalvonta puuttuu esimerkiksi päihteiden käyttöön tai häiriökäyttäytymiseen alueella.

Esteettömyystiedot

 • Tapahtumassa kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen ja esteettömyyteen.
 • Induktiosilmukka-alue on sijoitettu mikseriteltan viereen. Alue on merkitty induktiosilmukka-kyltillä.
 • Lavan läheisyyteen on tehty inva-alue pyörätuoleja varten. 
 • Tapahtuman juonnot tulkataan viittomakielelle. Lisäksi viittomakielen tulkkeja on käytettävissä myös tapahtuma-alueella. 
 • Kommunikoinnin tueksi voi tulostaa tilannetaulun: Tilannetaulu 2023 (pdf) 
 • Kuusisaaren tapahtuma-alueen keskellä on nurmikenttä ja sitä kiertää kivituhkalla päällystetty kulkureitti. Ruokakojut, esittely- ja toimintapisteet pyritään sijoittamaan kulkureitin varrelle, mutta osa pisteistä on nurmikentällä.   
 • Esiintymislavan alueella on kivituhkakenttä.
 • Alueella on kaksi inva-wc:tä.                         

Mikä on sallittua ja mikä ei ole sallittua

 • Voit ottaa mukaasi juomapullon tai omia eväitä.
 • Voit ottaa mukaan esim. kertakäyttösadetakin, mutta et sateenvarjoa.
 • Voit tuoda mukanasi järjestelmäkameran. Älä tuo kamerajalustaa, erillistä salamaa tai muita lisälaitteita, videokameroita tai äänityslaitteita.
 • Opas- tai avustajakoiran kanssa voit tulla tapahtumaan. Lemmikkieläimiä ei voi tuoda tapahtumaan.
 • Voit pukeutua värikkäästi ja iloisesti, mutta älä pue päällesi oransseja tai keltaisia järjestyksenvalvojaliiviä muistuttavia vaatekappaleita.
 • Älä tuo tapahtumaan alkoholia tai muita päihteitä eikä teräaseita.
 • Tupakointi tapahtuma-alueella on kielletty.
 • Älä tuo myöskään laserosoittimia tai spraymaalia.                    

Miten pääsen festareille

 • Kuusisaari sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta sekä hyvin pyöräteiden ja joukkoliikennereittien varrella.
 • Tapahtumaan tulevat tilauskyydit voivat ajaa Kuusisaaren pysäköintialueelle jättämään osallistujat tapahtumaan. Pysäköinti tällä alueella ei ole mahdollista. Pysäköintialueella on erillinen liikenteenohjaus.
 • Kuusisaaren läheisyydessä on joitakin parkkipaikkoja.

Turvallisemman tilan periaatteet

Kaikkien Kesäfestarilla noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Festivaalin turvallisemman tilan periaatteet on luotu yhdessä festarikävijöiden kanssa. 

Turvallisemman tilan periaatteiden tarkoituksena on varmistaa, että kaikki tapahtumaan osallistujat kokevat, että he voivat osallistua Kaikkien Kesäfestarille niin, että he tuntevat olonsa kunnioitetuksi, arvostetuksi ja turvalliseksi.   

Olemme tietoisia siitä, että erityisesti julkisissa tiloissa ja tapahtumissa on epätodennäköistä, että tilat olisivat täysin turvallisia kaikille. Tämän vuoksi kannustamme kaikkia osallistujia aktiivisesti luomaan ilmapiiriä, jossa toistemme turvallisuus ja hyvinvointi ovat prioriteetteja. 

Turvallisuutta on sekä henkinen että fyysinen hyvinvointi tapahtumassa. Pidä mielessäsi, että se mitä sanot ja teet vaikuttaa muiden turvallisuuteen. Kaikilla tapahtuman järjestäjillä ja toimijoilla on henkilökohtainen vastuu tehdä omalta osaltaan tapahtumasta turvallisempi. Tiedosta oma roolisi ja sen vaikutukset osallistujiin. 

Kaikkien Kesäfestareilla 2023 ei hyväksytä minkäänlaista syrjintää tai häirintää. Tuomitsemme kaikenlaisen ihonväriin, etnisyyteen, uskontoon, sukupuoleen, seksuaalisuuteen, vammaan, ikään ja painoon tai muihin yksilön tai ryhmien ominaisuuksiin perustuvan syrjinnän.  

Jos koet tapahtumassa sopimatonta käytöstä tai häirintää, pyydämme, että kerrot siitä häirintäyhdyshenkilölle.  Häirintäyhdyshenkilönä toimii Sari Lahdenperä, p. 044 703 8245. 

Tervetuloa! Luodaan yhdessä kesän iloisin ilmaistapahtuma ☀️ 

 #KaikkienKesäfestari2023 #KaikkienKesäfestari #kesäniloisinilmaistapahtuma #TurvallisemmanTilanPeriaatteet #safespace #TurvallisetTapahtumat 

Tule mukaan iloiseen kesän aloitustapahtumaan!

 

Kaikkien Kesäfestarin järjestävät yhteistyössä Oulun nuorisopalvelut, Caritas-Säätiö, Oulun kehitysvammaisten tuki ry, Nuorten Ystävät ja Ammattiopisto Luovi. Lisäksi mukana ovat OYS kehitysvammahuolto, Kuurojen Liitto ry, Suomen kuurosokeat ry ja Kuuloliitto ry.

Kaikkien Kesäfestarin mahdollistavat sponsorimme ODL, LähiTapiola, Oulun seurakuntayhtymä, Oulun OP, LVI Pitkälä, Hoivatie, Oulun Energia ja Rinnekodit. Lisäksi tapahtumaa ovat tukemassa elokuvateatteri Star, Oulun seudun hengitysyhdistys sekä Oulun seurakuntayhtymä ja Seurakuntatyön erityispalvelut. Kiitos tuestanne!

Vuonna 2019 Kaikkien Kesäfestari nimettiin vuoden vammaisystävälliseksi tapahtumaksi.                           

Kaikkien kesäfestari -logo

 

Lisätietoja

Tarja Rönkkö
kulttuurisen nuorisotyön koordinaattori 
p. 044 703 8233
tarja.ronkko[at]ouka.fi

Sari Lahdenperä
monikulttuurisen nuorisotyön koordinaattori
p. 044 7038245
sari.lahdenpera[at]ouka.fi