In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Lasten ja nuorten kaupunkikokous 2013 Lasten ja nuorten kaupunkikokous 2013

Vuoden 2013 Kaupunkikokous myönsi rahaa Yli-Iin kerhotoimintaan, Oulunlahden rannan kunnostamiseen ja Kallioparkin aidan maalaamiseen.

Oulun lasten ja nuorten viidennen kaupunkikokouksen avasivat kokouksen puheenjohtajat Saku Virtanen (ONE) ja Sara Holappa (OiVa). Vuoden 2013 kaupunkikokous oli ensimmäinen, jossa edustettuna oli koko uusi Oulu.

Tilaisuuden aluksi Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen piti puheen, jossa hän ihasteli kokouksessa paikalla olevien lasten ja nuorten määrää ja kertoi olevansa ylpeä siitä, miten lasten ja nuorten ääntä on saatu enemmän kuuluviin. Lausunto- ja määrärahaesitysten ja äänestyksen jälkeen Eelis "Elvis" Saurio esiintyi The Rhyme -bändinsä kanssa.

Kaupunkikokouksissa lausuntoehdotuksista eniten ääniä saanut valitaan eteenpäin vietäväksi kaupunginvaltuustolle.

Määrärahaehdotuksista eniten ääniä saanut saa 5000 euron määrärahasta tarvitsemansa summan. Loput määrärahasta jaetaan seuraavaksi eniten ääniä saaneille ehdotuksille.

Lausuntoehdotukset

Haukipudas: Toivotaan parempaa kevyen liikenteen väylien kunnossapitoa ja valvomista Haukiputaan alueella. Tiet ovat paikoitellen todella huonossa kunnossa ja osittain vaarallisia.

KaKeVa: Erikoisluokkien säilyttäminen, kuten kuvaamataito-, musiikki- ja liikuntaluokat. Erikoisluokat tuovat onnistumisen elämyksiä, tukevat harrastuksia sekä lisäävät motivaatiota koulunkäyntiin.

Kipa: Pyörätiet Kiimingin syrjäkyliltä Kiimingin keskustaan. Pienemmistä kylistä on matkaa Kiimingin keskustaan noin 7 km. Autoteiden varsilla ei ole kävelyteitä, joten liikkuminen hankalaa ja vaarallista.

MAJP: Parempi kouluruoka.  Ei moitita pahaa makua, vaan toivotaan tuoreutta, riittävää määrä ja terveellistä lähiruokaa.

MaNu: Kaikille Oulun alueen kouluille toimiva WLAN, eli nettiyhteys.  Mahdollistaisi netin käytön välitunneilla ja oppitunneilla mm. tiedonhakuun. Tasavertaista internetin käytön mahdollisuutta kaikkiin Oulun kouluihin.

OiVa: Toivotaan parempaa luistelukenttien kunnossapitoa. Luistelukenttiä aurataan liian vähän ja haluttaisiin luistelukausi pidemmäksi kuin nykyisin.

POF: Ilmainen välipala kaikille oppilaille, joilla on pitkä koulupäivä. Välipalalla voitaisiin käyttää esimerkiksi ruokailusta ylijääneet leivät. Oppilaista huolehtiminen toisi hyvää mainetta Oulun kaupungille.

PoVa: Rajahaudan ja Pateniemen uimarantojen uusiminen/kunnostus. Halutaan saada rannat entiseen tai jopa parempaan kuntoon.  Ranta pitäisi ruopata ja siivota, sekä tie kunnostaa.

TeKo: Tee hyvä teko -päivä. Tavoitteena on saada nuoria tekemään hyvä teko. Ajatuksena on sopia jokin tietty päivä syksyllä, milloin tehdään hyvä teko omalla alueella.

VeTo: Uusi parempi Nallikari. Neljä uutta pukukoppia, lisäksi vanhoja pukukoppeja kunnostettaisiin sekä paikalle tuotaisiin neljä uutta vessaa.

Määrärahaehdotukset

KuN:1500 € Oululahden uimarannan viihtyvyyden parantamiseen.

ONE:1500 € taidekilpailuun. Kaikki uuden Oulun yläkoulut tekisivät graffiti-taideteoksen Hallituskadun puoleiseen kallioparkin työmaa-aitaan.  Kaikista uuden Oulun yläkouluista valittaisiin yksi 5 hengen joukkue.  Palkintona olisi 300 euroa, mikä käytettäisiin voittajakoulun kuvaamataidonopetukseen, esimerkiksi erilaisiin välineisiin. Raha menisi maaleihin ja muuhun tarvittavaan, sekä palkintosummaan.

OSNUVA:1500 € Oulunsalon koulujen urheiluvälineisiin. Oulunsalon kouluilla on todella huonosti urheiluvälineitä.

Y.K.S.I:2000 € välipala-automaattiin. Koulupäivän aikana ei voi käydä kaupassa ja nälkäisenä ei jaksa keskittyä oppitunteihin.

Yo:2000 € Yli-Iin kerhotoimintaan. Yli-Iissä harrastusmahdollisuudet ovat todella huonot. Kynnys on suuri lähteä harrastamaan mitään noin 50 km:n päähän. Rahaa koordinoisi nuorisotoimi ja koulu yhdessä, sekä osallisuusryhmä ideoisi ja kyselisi kouluilta mihin rahat käytettäisiin.

Lausuntoehdotuksista eteenpäin vietäväksi valittiin KaKeVan ehdotus erikoisluokkien säilyttämisestä.

Määrärahaehdotuksista rahaa saivat YO Yli-Iin kerhotoimintaan 2000 €, One 1500 € taidekilpailuun, sekä KuN 1500€ Oulunlahden rannan kunnostamiseen.

Kokouksessa jaettiin myös stipendejä nuorille, jotka olivat olleet pitkään aktiivisesti mukana ja omalla toiminnallaan edistäneet lasten ja nuorten osallisuutta. Stipendin saivat Anna Ylitalo, Ante Veijola, Jaakko Lapinkangas, Eero Karvonen sekä Salla Hakokenttä.

Lasten ja nuorten osallisuus ja vaikuttaminen

 • Puhelin Osallisuusvalmentaja
  Maria Orrenmaa cell 050 382 5878

  Osallisuuden kehittäjäopettaja
  Satu Kurvinen cell 044 703 9188

  varhaiskasvatuksen osallisuus
  Tuula Herranen cell 044 7035336
 • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.