Työ elämään – nuorten ammatti- ja kesätyötapahtuma

Työ elämään on nuorten ammatti- ja kesätyötapahtuma, joka järjestetään Oulun kaupunginteatterilla tiistaina 22.1.2019 klo 9-15.30.

Nuoret saavat Työ elämään -tapahtumassa tietoa kesätöistä ja ammatinvalinnasta. Nuori pääsee jutustelemaan työnantajien kanssa ja tutustumaan eri alojen ammattilaisiin. 

Opettajille tapahtuma tarjoaa hyvän mahdollisuuden opettaa oppilaille ja opiskelijoille työelämätietoutta ja yrityskasvatusta sekä tuoda tutuksi eri ammatteja. Opettajat saavat itse myös tietoa eri työnantajista ja ammateista sekä mahdollisuuden verkostoitua muiden kävijöiden kanssa. Työ elämään -tapahtuma soveltuu erityisen hyvin kaikille nuorten kanssa ohjaustyötä tekeville. 

Työnantajille tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden erityisesti nuorten työntekijöiden rekrytointiin ja toisten työnantajien tapaamiseen.

Tapahtuman sisältö

Ammattikirjasto
Ammattikirjastossa voi tutustua eri ammatteihin. Lainakirjat ovat eri ammatteja edustavia ihmisiä, joiden kanssa kävijät pääsevät keskustelemaan työnteon arjesta sekä poluista, joiden kautta ammattiin voi päästä.

Urakahvila
Urakahvilassa kävijät saavat kahvi- tai teekupposen lisäksi neuvoja ja ohjausta ammatinvalintaan ja eri koulutusmahdollisuuksiin, opintojen suunnitteluun, kesätyönhakuun, työhakemuksen tekemiseen tai vaikkapa ulkomailla työskentelyyn.

Kesätyötreffit
Kesätyötreffeillä kävijät pääsevät keskustelemaan työnantajien kanssa kesätyö- ja harjoittelupaikoista. Paikalla on useita työnantajia kertomassa kesätyöpaikoista.

Lisäksi kesätyötreffeillä kerrotaan Oulun kaupungin tarjoamasta kesätyösetelistä ja Oulun kaupungin kesätyöharjoittelupaikoista.

Tietoiskut
Tietoiskut tuovat esille erilaisia näkökulmia työn hakemiseen, tekemiseen sekä yrittäjyyteen liittyen.

Vuoden 2018 tietoiskujen materiaalit:

Arina Oy - Miten teet vaikutuksen työnantajaan?
Kesätyöpaikan hakeminen
Oulun kaupungin kesätyöt 2018
Kesätyöntekijän oikeudet ja velvollisuudet
Kesäyrittäjä
Nuori yrittäjyys Oulun seudun ammattiopistossa
Nuori yrittäjyys - Puutarhatuotanto

Työnäytökset

Työ elämään -tapahtumassa on mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia oppilaitosten työnäytöksiä kaikille tapahtuman kävijöille. Työnäytöksistä kävijät näkevät, kuinka ammattiin opiskellaan ja työskennellään.

Tervetuloa Työ elämään -tapahtumaan!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulun kaupungin työllisyyspalvelut, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Nuorisotakuusta toimeen -hanke, Nuorten työllisyyspalveluiden kehittämishanke (ESR), Oulun seudun ammattiopisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, Ammattiopisto Luovi ja Oulun ammattikorkeakoulu.

Tapahtumassa on video- ja valokuvausta.


Lisätietoja:
Sari Moilanen, projektikoordinaattori, 044 703 8301, sari.moilanen(at)ouka.fi

 

 

Katso videokooste vuoden 2018 Työ elämään -tapahtumasta.

Materiaali opoille

Mini-CV (docx)

Ohje mini-CV:n täyttämiseen (pdf)

Tapahtuman osa-alueet (pdf)

Tehtävälomake (pdf)