Työnäytökset - Nuoret - Oulun kaupunki

Työ elämään 2016 – nuorten ammatti- ja kesätyötreffit Työ elämään 2016 – nuorten ammatti- ja kesätyötreffit

Työnäytökset

Oulun seudun ammattiopisto OSAO sekä Ammattiopisto Luovi järjestävät Työ elämään 2016 -tapahtumassa mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia työnäytöksiä kaikille tapahtuman kävijöille. 
 
Työnäytösten kautta näet konkreettisesti, mitä tietyssä ammatissa tehdään. Tervetuloa tutustumaan työnäytöksiin!
 
Työ elämään -tapahtumassa on seuraavat työnäytökset:
 • Matkailuala: Matkailupalvelujen tuottaja palvelee lomalaisia erilaisissa matkailu- ja vapaa-ajan viettopaikoissa
 • Hevostalousala: Ammattitaitoisia hevostenhoitajia ja ratsastuksenohjaajia tarvitaan niin Suomessa kuin ulkomailla
 • Sahateollisuusala: Sahaprosessinhoitaja valvoo ja ohjaa saha- ja jatkojalostusprosesseja.
 • Kone ja metalliala: Kone- ja metallin ammattilainen valmistaa kaikkea metallista ja korjaa teollisuuskoneet
 • Kaivosala: Kaivosammattilainen saa malmit ja mineraalit käyttöön maan alta ja päältä
 • Matkailu-, ravitsemis- ja talousalaKotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinto; kodinhuoltaja tekee erilaisia siivoustehtäviä ja tekstiilien huoltotehtäviä, osallistuu ruoanvalmistukseen ja leivontaan tai avustaa asiakkaitaan päivittäisissä toiminnoissa ja asioinnissa. Toimitilahuoltaja hallitsee erilaisten tilojen siivouksen, huoltaa ja puhdistaa tekstiilit, huolehtii toimitilojen viihtyisyydestä ja järjestää kokoustarjoiluja.
 • Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki: Ruokapalvelun osaaja valmistaa maukasta ja terveellistä ruokaa sekä laittaa sen esille eri asiakasryhmille.
 • Tekniikan ja liikenteen alaKiinteistöpalvelujen perustutkinto, työnäytöksessä esitellään miten videokameraa voidaan hyödyntää esim. viemäriputkiston kunnon tarkistuksessa.
 • Merkonomi, kansainvälinen asiakaspalvelu ja myynti
  Kansainvälisen merkonomipolun opinnoista noin puolet opiskellaan englanniksi ja puolet suomeksi. Alkuvaiheen kielitaidoksi riittää rallienglanti ja asenne we JUST DO IT! Ei-suomenkielisen pitää läpäistä suomen kielen kielikoe. Asiakaspalvelun ja myynnin työtehtäviä opetellaan käytännössä ja kansainvälisestä näkökulmasta. Kv-merkonomiopiskelijat ovat Työ Elämään -tapahtumassa opastamassa vieraita ja keräämässä palautetta eli learning by doing!