In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Työpajojen sisällöt Työpajojen sisällöt

Autopaja

Autopajalla perehdytään autokorjaamotyöskentelyyn. Pajalla autoista ja mekaanikon alasta kiinnostuneet nuoret saavat tuntumaa käytännönläheiseen työhön. Teemme asiakkaille autojen pieniä huoltotöitä sekä korjauksia kuten rengastyöt, öljynvaihdot, jarrujen kunnostukset, määräaikaishuollot sekä pyöräntuennan korjaukset.

Keittiöpaja

Keittiöpajalla pääset perehtymään ravitsemusalan työtehtäviin. Pajalla valmistetaan pajakeskuksen päivittäiset ateriat ja leivonnaiset. Keittiö valmistaa myös tilauksesta ruokia ja leivonnaisia sekä järjestää tarjoiluja.
 

Kiinteistöhuolto- ja kunnossapitopaja

Kiinteistönhuolto- ja kunnossapitopajan työtehtävät koostuvat pajakeskuksen kiinteistön huoltoon ja kunnosspitoon liittyvistä tehtävistä. Paja tekee yhteistyötä Oulun kaupungin teknisen keskuksen kanssa kaupungin kiinteistöjen korjaus-, asennus- ja remonttitöissä.

Kädentaitopaja

Kädentaitopajalla tutustutaan käsi- ja taideteollisuusalan erilaisiin työtapoihin. Pajatyö sisältää ompelua ja erilaisten luonnonmateriaalien työstämistä. Kädentaitokursseilla tutustutaan kankaan kuviointiin, värjäykseen ja silkkimaalaukseen.

Paja tekee myös tilaustöitä asiakkaille ja lahjakäsitöitä myyntiin.

Pienkone- ja polkupyöräpaja

Pienkone- ja polkupyöräpajalla kunnostetaan ja huolletaan polkupyöriä sekä pienkoneita kuten esimerkiksi ruohonleikkureita tai moottorisahoja. 

Puhtaanapitopaja

Puhtaanapitopaja huolehtii koko pajakeskuksen puhtaanapidosta. Lisäksi pajan työtehtäviin kuuluu pajakeskuksen tekstiilihuolto. 

Puutyöpaja

Puutyöpajan toimintaan kuuluu tuotteiden valmistus asiakkaiden tilausten mukaan sekä myyntiin. Puutyöpajalla tehdään yksilöllisiä puusepän töitä massiivipuusta sekä pintakäsitellään mm. ruiskumaalauksella ja perinnemenetelmin.

Valmistamme uusia kalusteita, korjaamme huonekaluja sekä suunnittelemme ja valmistamme koriste-esineitä ja leluja. Meiltä voi tilata mm. aitoja, katoksia, seinäkaappeja ja hyllyjä. Massiivipuusta valmistettavista uusista huonekaluista, pienesineistä yms. otamme mielellämme lisää tilauksia!

Pajakeskuksen starttipaja

Starttipajalla keskitytään arkielämässä tarvittavien elämänhallinnallisten taitojen valmennukseen ja tulevaisuudensuunnitelmien rakentamiseen. Pajalla työskennellään toiminnallisesti ja yhteisöllisesti mm. taiteen, kädentaitojen, puutarhatöiden ja luontoretkeilyn parissa.

Starttipajalla tehdään moniammatillista verkostoyhteystyötä nuoren verkostojen kanssa.

Taide- ja mediapaja

Oletko aina halunnut näytellä pääroolia lyhytelokuvassa?
Haluatko katsella maailmaa kameran etsimen läpi?
Haaveiletko omasta taidenäyttelystä?
Inspiroiko improvisaatio?
Kiinnostaako kulttuuri?
Pelkäätkö pimiötä?

Taide- ja mediapajalla työskennellään teatterin, elokuvan, animaation, monimedian, valokuvauksen ja kuvataiteiden parissa.

Pajalla tutustutaan kulttuuri- ja media-alan työhön, alan yrityksiin ja oppilaitoksiin. Taide- ja mediapaja toimii yhteistyössä eri kulttuuritoimijoiden kanssa sekä osallistuu omalla panoksellaan Oulun kulttuuritarjontaan. Taide- ja mediapajalla työskentelee kerrallaan 10 nuorta.

Viestintäpaja

Viestintäpajalla tutustutaan laajasti viestinnän ja graafisen suunnittelun tehtäviin, kuten mainosten, esitteiden, julisteiden ja lyhytelokuvien tekoon. Pajalla työskennellään myös ääni-, valo- ja projisointitekniikan kanssa.

Paja toimittaa ja julkaisee pajakeskuksen omaa kuukausittain ilmestyvää lehteä.


Haukiputaan alueen pajat

Tuunipaja
Tuunipajalla tehdään monipuolisia kädentöitä pehmeistä ja kovista materiaaleista. Tuunipajalla harjoitellaan arkielämässä tarvittavia taitoja. Pajalla otetaan huomioon jokaisen nuoren henkilökohtaiset tarpeet ja suunnitelmat.

Eräpaja
Eräpajalla tuotetaan ohjelmapalveluja, sekä kota- ja maastoruokailuja. Pajalla valmistetaan eräaiheisia tuotteita kuten puukkoja, kuksia ja maustepulloja, taotaan uistinaihioita ja ruiskumaalataan vaappuja.

Puhtipaja
Puhtipajalla tehdään yksilöllisiä puu- ja rakennusalan töitä: jätekatoksia, postilaatikkotelineitä, aitaelementtejä, ilmapumppukehikoita, leikkimökkejä ja piharakennuksia.

Sisustuspaja
Sisustuspajalla tehdään erilaisia ompelu-, tekstiili- ja verhoilutöitä kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. Pajalla harjoitellaan arkielämässä tarvittavia taitoja, kokeillaan eri liikuntalajeja ja tutustutaan hoivatyöhön ikäihmisten viriketoiminnan avulla.