Kaupungintalon entisöinti

Kaupungintalo peruskorjattiin 1978- 81. Maistraatin, raastuvanoikeuden, rahatoimiston ja rakennusviraston osastojen muutettua pois kaupungintalolta vapautuneet huonetilat jäivät kaupungin hallinnon ja kaupunginkanslian (nykyisen keskusviraston) käyttöön.

Korjaustöissä rakennuksen pääsisäänkäynti palautettiin alkuperäiselle paikalleen julkisivun keskelle. Keittiö ja ruokasali laajennettiin ja tornihuoneet otettiin työtiloiksi. Kolmannessa kerroksessa sijainnut rakennusviraston kanslia muutettiin näyttelyhuoneeksi ja sen viereinen työhuone lukusaliksi. Koska valtuuston istuntosalista tehtiin sisääntuloaula, salille piti löytää uusi tila, mikä ratkaistiin yhdistämällä entiseen raastuvanoikeuden istuntosaliin viereisiä säilytystiloja. Sisääntuloeteiset muutettiin vahtimestarien ja puhelinkeskuksen käyttöön. Kaupunginhallitus sai istuntosalin rahatoimiston tiloista.

Muutostöissä sisätilat ajanmukaistettiin. Katto-, lattia- ja seinäpinnat uusittiin. Sisääntuloaulan ja ns. VIP-huoneen koristemaalaukset entistettiin ja kipsikoristeet tehtiin pääosin uudelleen. Rakennuksen teknistä tasoa parannettiin: puurakenteiset välipohjat kunnostettiin, ilmastointi uusittiin ja rakennettiin hissit.

Vuonna 1982 kaupungintalon julkisivun rappaus kipsi-koristeineen uusittiin ja rakennus maalattiin. Etupiha päällystettiin kuutiokivillä, suihkukaivo korjattiin toimivaksi ja takaosan puisto kunnostettiin. Koko piha-alueen valaistus rakennettiin uudelleen.