Open Arctic Challenge

Kiitos kaikille Open Arctic Challengeen ja kilpailun loppugaalaan osallistuneille!
 
Business Kitchenilla pidetyn gaalan esitykset:
 
 
TIEDOTE 24.11.2015
 
Oulun avoimen datan innovaatiokilpailu ratkesi Valtuustopilven voittoon

Avoimen datan arktinen haaste – Open Arctic Challenge – innovaatiokilpailussa haettiin parhaita ideoita ja konsepteja kaupungin ja eri yhteistyökumppanien avaamien datojen hyödyntämiseksi uusissa palveluissa tai sovelluksissa. Kilpailu käynnistyi 7.9.2015 ja kilpailutöiden viimeinen jättöpäivä oli 9.11.2015.Palkintogaala pidettiin 24.11.2015 Business Kitchenillä Oulussa.

Open Arctic Challenge - haastesarjat olivat Luo Yhdistele Visualisoi. Kaikki aluekilpailujen työt osallistuvat automaattisesti myös kansalliseen Open Finland Challenge – kilpailuun.  

Open Arctic Challenge – kilpailuun palautettiin määräaikaan mennessä yhdeksän työtä, joista tuomaristo päätti palkita sarjojen parhaat seuraavasti:

Koko kisan pääpalkinto 1500e: Oulun valtuustopilvi
Perustelut:
Visualisoi Oulun kaupunginvaltuuston päätökset ymmärrettäväksi, helppokäyttöiseksi miellyttäväksi kokonaisuudeksi. Tuomaristo suosittelee Oulun kaupungille sovelluksen käyttöönottoa.
Yhteyshenkilö: Teemu Kanstren 

Luo – sarja:
1. palkinto 1000e: SkiIOT – Hiihtomittari
Perustelut:
Laite ja ohjelmisto joka auttaa Suomea päihittämään Norjan vihdoinkin maastohiihdossa.
Yhteyshenkilö:
Exiops / janne.regelin@exiops.com

Yhdistele – sarja:
1. palkinto 1000e: Streamia.fi
Perustelut:
Tarpeesta kehitetty palvelu jonka ympärille on syntynyt jo nyt elävä käyttäjäyhteisö.
Yhteyshenkilö:
Ville Polvela, tieto- ja viestintätekniikan opiskelija, Lapin AMK / http://streamia.fi/

2. palkinto 750e: Messis

3. palkinto 500e: Oulun muuntamot

Visualisoi – sarja:
1. palkinto 1000e: Oulun valtuustopilvi
(kts. työn lisätiedot  pääpalkinnon kohdalta)

2. palkinto 750e: Oulun ostot

3. palkinto 500e:
 
Kisatöihin voi tutustua Trellossa, Open Arctic Challenge -työt löytää Arctic -suodatuksella. 

Tuomariston jäsenet:
Anna Salomaa, Demola Oulu
Ari Saine, Business Oulu
Anne Sorvari, Oulun yliopisto
Juha Saarela, Oulun kaupunki/Tietohallinto
Juhani Heikka, Oulun kaupunki/Tietohallinto

Innovaatiokilpailu on osa kansallista Open Finland Challenge - kilpailua, jonka taustalta löytyy Suomen kuusi suurinta kaupunkia (6Aika-ohjelma) sekä suuri joukko avoimen datan toimijoita. Kilpailun raaka-aineena ja innostajana on toiminut saatavilla oleva avoin data ja sen monipuolinen käyttäminen erilaisten sovellusten ja ideoiden pohjana. Kansallinen Open Finland Challenge – kilpailu ratkeaa 3.12.2015 Helsingissä pidettävässä päätösgaalassa.

6Aika Avoin data ja rajapinnat – kärkihanke on osa 6Aika – strategiaa, jota rahoitetaan EAKR ja ESR- rahoituksella.

LISÄTIETOJA:
Katri Korpela, etunimi.sukunimi@ouka.fi Twitter @KorpelaKatri, @OpenDataOulu
http://ouka.fi/oac
http://openfinlandchallenge.fi/
6Aika – strategia ja – hankekokonaisuus: http://6aika.fi
 
 
 

TIEDOTE 1.10.2015

Oulu avasi avoimen datan innovaatiokilpailun

Avoimen datan arktinen haaste – Open Arctic Challenge – innovaatiokilpailussa haetaan parhaita ideoita ja konsepteja kaupungin ja eri yhteistyökumppanien avaamien datojen hyödyntämiseksi uusissa palveluissa tai sovelluksissa. Innovaatiokilpailu on osa kansallista Open Finland Challenge - kilpailua, jonka taustalta löytyy Suomen kuusi suurinta kaupunkia (6Aika-ohjelma) sekä suuri joukko avoimen datan toimijoita. Kilpailun raaka-aineena ja innostajana on saatavilla oleva avoin data ja sen monipuolinen käyttäminen erilaisten sovellusten ja ideoiden pohjana.

Innovaatiokilpailun lanseeraustapahtuma Tiedekeskus Tietomaassa onnistui verkottamaan eri toimijoita yhteen. Iltapäivän aikana muun muassa Oulun yliopiston professori Timo Ojala teki hienon avauksen avaamalla Oulun kaupungin keskustan 3D-malliin liittyvät tiedot vapaasti hyödynnettäväksi. Liikenneturvasta Petri Jääskeläinen esitteli älyliikenteen tuomia mahdollisuuksia päivittäisen liikenteen sujuvoittamiseksi ja turvaamiseksi. Tilaisuus poiki myös joukon datan avauspyyntöjä Oulun kaupungille.

Open Arctic Challenge - kilpailussa on tarkoitus tuottaa avointa yhteiskuntaa edistäviä innovaatioita; aiempina vuosina vastaavan kilpailun (Apps4Finland & Apps4Pohjois-Pohjanmaa) tuloksena on syntynyt erilaisia sovelluksia, visualisointeja ja konsepteja helpottamaan jokapäiväistä elämää. Kilpailu on myös edistänyt laajasti tietoisuutta avoimesta datasta ja sen erilaisista käyttömahdollisuuksista. Kilpailun avulla Suomen avoimen datan yhteisöstä on kasvanut tuhansien asiantuntijoiden asiantuntijaverkosto.

Haastesarjat ovat: Luo – Yhdistele – Visualisoi. Kaikissa kolmessa sarjassa palkitaan kolme parasta tuotosta 1000e, 750e ja 500e palkinnoin. Lisäksi koko kisan pääpalkintona on 1500e.  Kilpailuaika on 7.9. - 9.11.2015. Oulun OAC - aluekilpailun voittajat julkaistaan 24.11.2015 järjestettävässä palkintogaalassa. Kaikki aluekilpailujen työt osallistuvat automaattisesti myös kansalliseen Open Finland Challenge – kilpailuun. 

6Aika Avoin data ja rajapinnat – kärkihanke on osa 6Aika – strategiaa, jota rahoitetaan EAKR ja ESR- rahoituksella.

 

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/oac

Tietoa valtakunnallisesta kilpailusta: 

http://openfinlandchallenge.fi/