Jousiorkesteritoiminta

KAMUT (viulut)

POCO A POCO

Poco a poco selloryhmään osallistutaan siinä vaiheessa kun nuotinluku- ja soittotaito ovat riittävät yhteismusisoinnille.

Yhteissoiton hiominen aloitetaan unisono-soittamisella (yksiäänisesti), josta edetään vuoden mittaan kaksi- tai kolmiääniseen soittoon. Opitaan soittamaan ryhmänä yhdessä toisia kuunnellen ja seuraten.

Selloryhmän toimintaa ohjaa iloinen ja mukava ilmapiiri, jossa esim. välillä harjoitellaan tremoloa jousenpiilotusleikin avulla, improvisoidaan sekä aktiivisesti osallistutaan tunnin kulkuun.

Poco a pocosta edetään Con Moto- orkesteriin.

Ryhmää ohjaa sellonsoitonopettaja Hannele Kerkelä.

 

OULUNSALON KAMARIORKESTERI

Oulunsalon orkesteriopetuksessa Oulunsalotalolla voit soittaa niin vauhdikkaita barokkikappaleita kuin kansanmusiikkisovituksia. Teemme hyvää yhteistyötä niin Oulun seudun seurakuntien kuin Oulunsalo Ensemble ry:n kanssa. Lähtötasona noin kolmen vuoden instrumenttiopinnot. Otamme myös aikuisia harrastajia mukaan.

Viululiiderinä ja opettajana Sinikka Ala-Leppilampi

CON MOTO

Con Moto -orkesteri on ensimmäinen isompi kokoonpano jousisoittajille, jossa on viulut, alttoviulut, sellot ja kontrabassot mukana.

Yhdessäsoittaminen, uudet kappaleet, esiintymiset ja tutustuminen toisiin , tässä muutamia oppilaiden kommentteja orkesterin parhaista puolista

Con Moton ideana on osallistuva oppiminen eli oppilaat pääsevät vaikuttamaan orkesterityöskentelyyn ja toimintatapoihin, mm. niin että pääsevät välillä itse johtamaan sekä oppivat analysoimaan soittoaan ja ilmaisemaan mielipiteitään.

Uuden opetussuunnitelman mukaisesti teemme myös mm improvisointiharjoitteita.

Kaiken tämän tarkoituksena on luoda positiivinen ja innostava oppimisilmapiiri.

Con Moton toimintaan kuuluu viikottainen 75 min.harjoitus, esiintymisiä vähintään kaksi kertaa lukuvuodessa sekä mahdollisuuksien mukaan viikonloppuleirejä.  Lisäksi orkesterisoiton opiskeluun kuuluu yhteiset konserttikäynnit Oulu Sinfonian konserteissa kaksi kertaa lukuvuodessa. Orkesteria johtaa Hannele Kerkelä.

 

DA CAPO

Da Capo-orkesterissa soittaa 25-30 lahjakasta muusikonalkua. Iältään soittajat ovat 10-15 vuotiaita. Orkesterissa pyritään vakiinnuttamaan valmiuksia, joita tarvitaan yhteissoitossa, unohtamatta musiikin tekemisen iloa, joka on meille tärkeintä. Orkesteria johtaa Jaana Herlevi.

OKKO

Oulun Konservatorion Kamariorkesterissa eli OKKOssa soittavat noin 13–18 -vuotiaat Oulun konservatorion jousisoitinopiskelijat, joskus myös puhaltajilla ja lyöjillä täydennettynä sinfoniettana. Orkesterin tavoitteena on tarjota nuorille jousisoitinopiskelijoille kokemuksia orkesterisoiton perusteista ja laajentaa musiikillista maailmankuvaa ja toimintaympäristöä yksityistunneista orkesterisoiton maailmaan. Orkesterin sosiaalinen ulottuvuus on myös tärkeää musiikkioppilaitoksen toimintaympäristössä.

Okkossa soittaminen antaa mahdollisuuden soittotaidon soveltamiseen ja myös uusia taitoja oman soittimen hallintaan. Samalla tutuksi tulevat erityisesti jousisoitinmusiikin karakterit, eri tyylisuunnat ja aikakaudet, säveltäjät ja heidän musiikkinsa sekä kansallinen kulttuurinsa. Orkesteria johtaa Osmo Leponiemi.

 

FESTIVO

Sinfoniaorkesteri Festivo toimii lukuvuonna 2022-23 periodiluonteisesti. Orkesterin käytännön asioista vastaa Marjaana Rantakeisu. Ensi lukuvuodelle on suunnitteilla kaksi periodia:

periodi todennäköisesti 70-v. juhlaviikon läheisyyteen (vko 46). Periodin johtaa Osmo Leponiemi.
periodi su-ke 29.1.-1.2.2023, periodin johtaa Esa Heikkilä.

 

Orkestereiden harjoitusajat ja yhteystiedot löydät Opinto-oppaasta.