Puhallinorkesterit

Puhallinorkesteri Viventi

Oulun konservatorio, Oulun seurakunnat ja Oulu-opisto

ovat jo vuosikymmenten ajan tehneet yhteistyötä, jolla

ylläpidetään puhallinsoiton opetusta ja orkesteritoimintaa Oulun alueella.

 

Primo

Primo-orkesterissa (D-orkesteri) soittavat kaikkein nuorimmat ja uusimmat soittajat. Orkesterissa on mukana jopa sellaisia soittajia, jotka ovat vasta vuoden verran olleet mukana opetuksessa ja toiminnassa.

Primon kapellimestareina toimivat Oulun konservatorion huilunsoiton opettaja Marjaana Rantakeisu ja konservatorion lyömäsoitinten lehtori Nathan Archer.

Spirito

Toiseksi nuorin soittajisto soittaa Spirito-orkesterissa (C-orkesteri). Puhallinorkesteritoimintamme tunnustetaan laadukkaaksi myös Oulun rajojen ulkopuolella. Spirito saavutti toisen sijan Suomen puhallinorkestereiden SM-kilpailuissa Turussa vuonna 2017.

Kapellimestareina toimivat Oulun konservatorion lyömäsoitinten lehtori Nathan Archer  sekä Oulun seurakuntien soittokuntien ja musiikkityön toiminnanohjaaja Pauliina Sormunen.

Virtuoso

Virtuoson soitossa kuuluu jo selvästi pitkälle edistyneiden harrastajien ja opiskelijoiden taito. Soittotaitoa kasvatetaan soittotunneilla ja orkesteriharjoituksissa sekä viikonloppuleireillä, joilla viikonlopun aikana harjoitellaan paljon, mutta haetaan myös muutoin mukavaa leiritunnelmaa.

Kapellimestareina toimivat huilunsoiton opettaja Johanna Kari sekä konservatorion käyrätorvensoitoin lehtori Sauli Orbinski

Viventi

Viventi on Oulun konservatorion, seurakuntien ja Oulu-opiston yhteisen puhallinorkesteritoiminnan edustusorkesteri, jonka soittajat ovat pitkälle ehtineitä soitonopiskelijoita ja taitavia aikuisia soitonharrastajia, puhallinmusiikkikärpäsen puremia, kuten täällä sanotaan. Vuosikymmenten kuluessa Viventi on voittanut lukuisia palkintoja Suomen puhallinorkestereiden SM-kilpailuissa, myös niitä kaikkein kirkkaimpia mitaleja. Viventi konsertoi aktiivisesti ja on levyttänytkin. Viventi henkii Pohjanmaalla muutoinkin aktiivista puhallinmusiikin harrastusta parhaimmillaan, ja tavoittelee soitossaan erityisen korkeaa laatua. 

Orkesterilta on ilmestynyt useita äänitteitä, muun muassa kaksi lastenlevyä Yhteen hiileen sekä Tule ja tööttää, lisäksi konserttimusiikkia sisältävä Northern Winds (2002). Viventin kapellmestareina toimivat Oulu-opiston musiikinopettaja Esa Lappi ja Oulun konservatorion käyrätorvensoiton lehtori Sauli Orbinski.

Katso orkestereiden harjoitteluajat ja -paikat OPINTO-OPPAASTA.