Jousiorkesterit

Jousiorkesterin sellosektio.

Kamut (viulut)

Poco a Poco

Poco a poco -selloryhmään osallistutaan siinä vaiheessa kun nuotinluku- ja soittotaito ovat riittävät yhteismusisoinnille.

Yhteissoiton hiominen aloitetaan yksiäänisellä unisono-soittamisella, josta edetään vuoden mittaan kaksi- tai kolmiääniseen soittoon. Opitaan soittamaan ryhmänä yhdessä toisia kuunnellen ja seuraten.

Selloryhmän toimintaa ohjaa iloinen ja mukava ilmapiiri, jossa esim. välillä harjoitellaan tremoloa jousenpiilotusleikin avulla, improvisoidaan sekä aktiivisesti osallistutaan tunnin kulkuun.

Poco a pocosta edetään Con Moto -orkesteriin.

Ryhmää ohjaa sellonsoitonopettaja Hannele Kerkelä.

Oulunsalon kamariorkesteri

Oulunsalon orkesteriopetuksessa Oulunsalotalolla soitetaan monipuolista ohjelmistoa, mm. vauhdikkaita barokkikappaleita ja kansanmusiikkisovituksia. Toimimme tiiviissä yhteistyössä Oulun seudun seurakuntien ja Oulunsalo Ensemble ry:n kanssa. Soittamaan voit tulla noin kolmen vuoden soittokokemuksen jälkeen. Otamme myös aikuisia harrastajia mukaan.

Viululiiderinä ja opettajana toimii Sinikka Ala-Leppilampi.

Con Moto

Con Moto -orkesteri on ensimmäinen isompi kokoonpano jousisoittajille, jossa on viulut, alttoviulut, sellot ja kontrabassot mukana.

Yhdessäsoittaminen, uudet kappaleet, esiintymiset ja tutustuminen toisiin, tässä muutamia oppilaiden kommentteja orkesterin parhaista puolista.

Con Moton ideana on osallistuva oppiminen eli oppilaat pääsevät vaikuttamaan orkesterityöskentelyyn ja toimintatapoihin, mm. niin että pääsevät välillä itse johtamaan sekä oppivat analysoimaan soittoaan ja ilmaisemaan mielipiteitään.

Uuden opetussuunnitelman mukaisesti teemme myös mm improvisointiharjoitteita.

Kaiken tämän tarkoituksena on luoda positiivinen ja innostava oppimisilmapiiri.

Con Moton toimintaan kuuluu viikottainen 75 minuutin harjoitus, esiintymisiä vähintään kaksi kertaa lukuvuodessa sekä mahdollisuuksien mukaan viikonloppuleirejä. Lisäksi orkesterisoiton opiskeluun kuuluu yhteiset konserttikäynnit Oulu Sinfonian konserteissa kaksi kertaa lukuvuodessa. Orkesteria johtaa Suvi Tönkyrä-Runsteen.

Da Capo

Da Capo -orkesterissa soittaa 25-30 lahjakasta muusikonalkua. Iältään soittajat ovat 10-15 -vuotiaita. Orkesterissa pyritään vakiinnuttamaan yhteissoittovalmiuksia, unohtamatta musiikin tekemisen iloa, joka on tärkeintä. Orkesteria johtaa Jaana Herlevi.

Okko

Oulun Konservatorion Kamariorkesterissa eli OKKOssa soittavat noin 13-18 -vuotiaat Oulun konservatorion jousisoitinopiskelijat. Joskus kokoonpano laajenee puhaltajien ja lyömäsoittajien avulla laajemmaksi sinfoniettaksi. Orkesterin tavoitteena on tarjota nuorille jousisoitinopiskelijoille kokemuksia orkesterisoiton perusteista. Samalla laajennetaan musiikillista maailmankuvaa ja toimintaympäristöä. Orkesterin sosiaalinen ulottuvuus on myös tärkeää.

Okkossa soittaminen antaa mahdollisuuden soittotaidon soveltamiseen ja uusia taitoja oman soittimen hallintaan. Samalla tutuksi tulevat erityisesti jousisoitinmusiikin karakterit, eri tyylisuunnat ja aikakaudet, säveltäjät ja heidän musiikkinsa sekä kansallinen kulttuurinsa. Orkesteria johtaa Osmo Leponiemi.

Festivo

Sinfoniaorkesteri Festivo toimii periodiluonteisesti. Orkesterin intendenttinä toimii Marjaana Rantakeisu.

Orkestereiden harjoitusajat ja yhteystiedot löydät OPINTO-OPPAASTA.