Ammatillinen koulutus - Kirkkomusiikki

Musiikkialan perustutkinto, muusikko
 - kirkkomusiikin suuntautumisvaihtoehto

Katso esittelyvideo kirkkomusiikin koulutuksesta tästä.

Lauluhetki Pyhän Tapanin Basilikassa Budapestissa

Oulun konservatoriossa on mahdollista suorittaa muusikon perustutkinto kirkkomusiikin suuntautumisvaihtoehdossa. Tutkinto antaa ammatillisen perusvalmiuden kanttorin työhön ja on loistava väylä jatko-opintoihin esim. Sibelius-Akatemiassa. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Toisen asteen ammatillisen koulutuksen opintoaika on kolme vuotta, lukion suorittaneille kaksi vuotta.

Opetussuunnitelmassa painottuvat instrumenttiopinnot: urut tai laulu pääaineena (ja sivuaineena) sekä pianonsoitto. Lisäksi opintoihin kuuluvat kuoronjohto sekä yhtye- ja kuorolaulu. Ammatillisiin opintoihin kuuluuvat myös  liturginen laulu ja soitto.


OPISKELEMAAN JOUKKOON MUKAVAAN!

Opiskelemaan haetaan toisen asteen yhteishaussa 23.2.-23.3. 2021 osoitteessa www.opintopolku.fi, tai hakemalla suoraan oppilaitokseen (aiemmin ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneet)

Hakemuksen lisäksi tulee täyttää lisätietolomake, joka aukeaa konservatorion nettisivuille www.oulunkonservatorio.fi 23.2.2021.

Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä kirkkomusiikin linjajohtaja Christian Ahlskogiin, p. 050 353 8869 tai email: christian.ahlskog(ät)eduouka.fi.

Oulun konservatorion kirkkomusiikin opiskelijat ry. järjestää aktiivisesti muun muassa konsertteja, opintomatkoja ulkomaille ja yhteistä toimintaa. Viime vuosina opintomatkat ovat suuntautuneet Saksaan, Ruotsiin, Espanjaan ja Unkariin.

Yhdistys myy julkaisemiaan cd-levyjä. Katselen Golgatalle –levyllä on paastonajan ja pääsiäisen kuoro- ja urkumusiikkia Tuomo Nikkolan säveltämänä ja sovittamana. Kiitä sittenkin! –levyllä on tuttuja, rakkaita hengellisiä lauluja ja virsiä kuoron laulamana.

Levyjä voi tilata 15 euron kappalehintaan + postikulut. Tilaukset Aadaliisa Haapakoski, p. 050 564 7775, e-mail: aaduliisa(ät)gmail.com

Katso infolehtinen TÄSTÄ.