Ammatillinen koulutus - Kirkkomusiikki

Musiikkialan perustutkinto, muusikko
 - kirkkomusiikin suuntautumisvaihtoehto

Katso esittelyvideo kirkkomusiikin koulutuksesta tästä (linkki aukeaa myöhemmin)

Lauluhetki Pyhän Tapanin Basilikassa Budapestissa

Oulun konservatoriossa on mahdollista suorittaa musiikkialan perustutkinto kirkkomusiikin suuntautumisvaihtoehdossa. Tutkinto antaa ammatillisen perusvalmiuden kanttorin työhön ja on loistava väylä jatko-opintoihin esim. Sibelius-Akatemiassa. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Ammatillisen koulutuksen opintoaika on kolme vuotta, lukion suorittaneille kaksi vuotta.

Opetussuunnitelmassa painottuvat instrumenttiopinnot: urut tai laulu pääaineena (ja sivuaineena) sekä pianonsoitto. Lisäksi opintoihin kuuluu yhtye- ja kuorolaulu, sekä valinnaisina opintoina mm. kuoronjohto, liturginen laulu ja liturginen soitto.


OPISKELEMAAN JOUKKOON MUKAVAAN!

Hakuaika ammatilliseen koulutukseen on 22.2.-23.3. 2022. Hakuväylä peruskoulupohjaisten hakijoiden osalta kevään 2022 haussa selviää vuoden vaihteen jälkeen. Haku tullaan toteuttamaan joko yhteishaun kautta tai hakuna suoraan oppilaitokseen. Yo-tutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat suoraan oppilaitokseen.

Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä kirkkomusiikin linjajohtaja Christian Ahlskogiin, p. 050 353 8869 tai email: christian.ahlskog(ät)eduouka.fi.

Oulun konservatorion kirkkomusiikin opiskelijat ry. järjestää aktiivisesti muun muassa konsertteja, opintomatkoja ulkomaille ja yhteistä toimintaa. Viime vuosina opintomatkat ovat suuntautuneet Saksaan, Ruotsiin, Espanjaan ja Unkariin.

Yhdistys myy julkaisemiaan cd-levyjä. Katselen Golgatalle –levyllä on paastonajan ja pääsiäisen kuoro- ja urkumusiikkia Tuomo Nikkolan säveltämänä ja sovittamana. Kiitä sittenkin! –levyllä on tuttuja, rakkaita hengellisiä lauluja ja virsiä kuoron laulamana.

Levyjä voi tilata 15 euron kappalehintaan + postikulut. 

Katso infolehtinen TÄSTÄ.