Ammatillinen koulutus - Kirkkomusiikki

MUSIIKKIALAN PERUSTUTKINTO, KIRKKOMUSIIKKI 180 OSP

Lauluhetki Pyhän Tapanin Basilikassa BudapestissaOulun konservatoriossa on mahdollista suorittaa musiikkialan perustutkinto myös kirkkomusiikin suuntautumisvaihtoehdossa. Tutkinto antaa ammatillisen perusvalmiuden kanttorin työhön ja on loistava väylä jatko-opintoihin esim. Sibelius-Akatemiassa. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Ammatillisen koulutuksen opintoaika on kolme vuotta, lukion suorittaneille kaksi vuotta.

Opetussuunnitelmassa painottuvat instrumenttiopinnot: urut tai laulu pääaineena (ja sivuaineena) sekä pianonsoitto. Lisäksi opintoihin kuuluu yhtye- ja kuorolaulu, sekä valinnaisina opintoina mm. kuoronjohto, liturginen laulu ja liturginen soitto.

 

Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä kirkkomusiikin linjajohtaja Christian Ahlskogiin, p. 050 353 8869 tai email: christian.ahlskog(ät)eduouka.fi.

Katso esittelyvideo kirkkomusiikin koulutuksesta:

 

Oulun konservatorion kirkkomusiikin opiskelijat ry. järjestää aktiivisesti muun muassa konsertteja, opintomatkoja ulkomaille ja yhteistä toimintaa. Viime vuosina opintomatkat ovat suuntautuneet Saksaan, Ruotsiin, Espanjaan ja Unkariin.

Yhdistys myy julkaisemiaan cd-levyjä. Katselen Golgatalle –levyllä on paastonajan ja pääsiäisen kuoro- ja urkumusiikkia Tuomo Nikkolan säveltämänä ja sovittamana. Kiitä sittenkin! –levyllä on tuttuja, rakkaita hengellisiä lauluja ja virsiä kuoron laulamana.

Levyjä voi tilata 15 euron kappalehintaan + postikulut. Yhteyshenkilönä toimii Elena Rontti, p. 0442072255, email: ellux.rontti@gmail.com

Katso kirkkomusiikin infolehtinen TÄSTÄ.