Oulun konservatorio tarjoaa oppilailleen maksuttoman barokkimusiikin erikoiskoulutusprojektin tammikuussa 2018! Koulutukseen kuuluu neljä koulutuspäivää ja päätöskonserttipäivä. Yleisölle maksullisen päätöskonsertin yhteydessä musiikkikeskuksen aulassa voi bongata barokin ajan asuja, kokeilla miten soivat barokkisoittimet ja miltä suolikielet tuntuvat, kuulla lyhyitä kertomuksia ihmisistä ja elämästä 1600–1700 –luvuilla. Tule sinäkin mukkaan soittamaan ja osallistumaan!

Kouluttajaksi saapuu Fibo Collegium eli Suomalaisen Barokkiorkesterin koulutusryhmä, joka on vetänyt vastaavia koulutusprojekteja useissa musiikkioppilaitoksissa.

 

FiBO Collegium on Suomalaisen barokkiorkesterin yleisötyö- ja koulutustyöryhmä, jonka tavoitteena on tuoda barokkimusiikin ilo kaikkien saataville. Konsertteja ja yhteissoittoa järjestetään niin musiikkioppilaitoksissa, päiväkodeissa, kouluissa kuin vanhainkodeissakin.  Avainsanoja toiminnassa ovat osallistavuus ja vuorovaikutteisuus. Näyttävin ja tunnetuin FiBO Collegiumin työn hedelmistä on Concerto Grosso -barokkispektaakkeli, jossa sadat soittajat mestareista kisälleihin musisoivat yhdessä ja erikseen. Concerto Grosso -tapahtumapäivissä on nähty ja kuultu suurorkesterin lisäksi mm. rytmistä voimistelua, sirkusta ja ilma-akrobatiaa, miekkailua, barokkitanssia ja -karaokea sekä lapsille suunnattuja dramatisoituja konsertteja. www. fibo.fi

 

Päivämäärät ja paikka:          17.11. 2017     Opettajien koulutuspäivä (ei oppilaille)
12.-13.1. 2018 Oulun Musiikkikeskuksen salit
19.-21.1. 2018 Oulun Musiikkikeskuksen salit ja aulatilat

 

Projekti toteutetaan yhteistyössä Fibo Collegiumin, Oulun konservatorion, Limingan seudun musiikkiopiston ja Oulun taidekoulun kanssa. Kokonaisina orkestereina projektiin osallistuvat Oulun konservatorion kamariorkesteri OKKO ja Oulun ev.lut. seurakuntien puhallinorkesteri Virtuoso.
Projektia rahoittaa Opetushallitus.

Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin! Soitettavat kappaleet sovitetaan sopivaksi kaiken tasoisille soittajille, myös vasta-alkajille, ja kappaleet harjoitellaan oman soitonopettajan johdolla marras-joulukuun soittotunneilla ja orkesteriharjoituksissa.

 

Barokkimusiikki on termi, jolla tarkoitetaan kaikkea 1600-luvulla ja 1700-luvun alkupuolella sävellettyä länsimaista taidemusiikkiaBarokin aikana painotettiin näyttävyyttä: mahdin korostaminen näkyi muodissa, teatterin kulissirakennelmissa sekä tavassa puhua ja kirjoittaa. Barokkitaiteessa rakastettiin ylenpalttista koristelua, mutta ulkonaisen loiston ohella siihen sisältyy hyvin paljon aitoa herkkyyttä, dramatiikkaa ja uskonnollista lämpöä. Tunnettuja säveltäjiä ovat muun muassa Monteverdi, Buxtehude, Corelli, Vivaldi, Händel, Telemann, Bach, Couperan, Lully. https://fi.wikipedia.org/wiki/Barokkimusiikki
 

Lisätietoa soitonopettajaltasi tai Johannalta; johanna.leponiemi@eduouka.fi

__________________________________________________________________________

Yhteistyössä: Oulun kaupunki: Oulun konservatorio ja Oulun taidekoulu | Opetushallitus |
Limingan Seudun musiikkiopisto | Oulun vanha musiikki ry. 

Tiedote PDF-muodossa (klikkaa)