In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Pohjankartanon koulun peruskorjaus aiheuttaa muutoksia opetusjärjestelyihin

Lukuvuonna 2016-17 Pohjankartanon koulu on edelleen peruskorjauksen kohteena. Korjattavana on tammikuussa 2016 alkanut B-osa, jossa on kotitalouden, biologian, maantiedon, fysiikan, kemian ja tekstiilityön aineluokat. Peruskorjaus valmistuu suunnitelman mukaan kevätlukukaudella 2017. On todennäköistä, ettemme pääse muuttamaan takaisin keväällä vaan opetus alkaa uusituissa tiloissa syksyllä 2017, sillä muutto takaisin vie oman aikansa. Remontoidun osan opetus tapahtuu edelleen alle kilometrin päässä olevassa Karjasillan koulussa. Parin vuoden kokemuksella kahden koulun välillä liikkuminen on sujunut jouhevasti. Olemme mukavasti toteuttaneet kesken koulupäivän tapahtuvien vaihdosten myötä Liikkuva koulu -toimintaa. Yläkoulun hallintotilat ovat Pohjankartanossa.

Pohjankartanon koulun toiminnan lähtökohtana on huolehtia, että kaikki oppilaat saavat hyvää perusopetusta ja pääsevät osallistumaan koulun muuhun toimintaan.

Pohjankartanon koulun toiminta-ajatuksena on kasvattaa oppilaistaan laajasti sivistyneitä, humanistisiin ja eettisiin elämänarvoihin sitoutuneita, kulttuuria arvostavia, ihmisarvoa ja yksilöiden erilaisuutta kunnioittavia nuoria, jotka pystyvät luottamaan itseensä, ottamaan vastuun ympäristöstään ja omasta elämästään sekä tekemään mielekkäitä jatko-opintovalintoja omien toivomustensa ja suuntautuneisuutensa mukaan.

Pohjankartanon koulun erityistehtävä on musiikki. Oppilaista noin puolet on musiikkiluokkalaisia. Musiikki näkyy ja kuuluu koulumme arjessa ja juhlassa.