SYKSYN 2017 KERHOT:     

 

KERHO AIKATAULU

KENELLE

Koirakerho ti 15.15-16.30 2.-4.lk
Sarjakuvakerho ke 13.15 3.-6.lk
Teatterikerho to 14.45 4.-6.lk
Puuhapysäkki (srk) pe 13.15-14.15 1.-6.lk

 

 

Rajakylän koulun kerhoista lukuvuonna 2017-2018 tiedotamme pääasiassa Wilman kautta. Yhdyshenkilöinä toimivat opettajat Noora Savolainen (alakoulu), Kaisu Korhonen (yläkoulu) ja Pia-Riitta Marjala (Kuivasoja).

Rajakylän koululla käynnistyy kerhotoiminta osittain jo ensi viikolla. Kerhoihin kannattaa ilmoittautua mahdollisimman pian. Toiminta on oppilaille ilmaista ja kokoontumiset kestävät 60-90min. Kuivasojan koulun oppilaat ovat tervetulleita osallistumaan kerhoihin, vaikka tapahtumapaikkana onkin Rajakylän koulu. 

Tänä syksynä tarjolla ovat seuraavat kerhot:

  • Koirakerho, 2-4 lk, tiistaisin klo 15.15-16.30
  • Sarjakuvakerho, 3-6 lk, keskiviikkoisin klo 13.15
  • Teatterikerho, 4-6 lk, torstaisin klo 14.45
  • Tuiran seurakunnan "Puuhapysäkki", 1-6 lk, perjantaisin klo 13.15-14.15

Alempana tarkempi kuvaus jokaisesta kerhosta sekä ohjeet ilmoittautumiseen. 

Koirakerho kokoontuu tiistaisin Rajakylän nuorisotalolla klo.15.15-16.30. Kerho on tarkoitettu 2-4 -luokkalaisille, jotka ovat  kiinnostuneita koirista ja muistakin lemmikkieläimistä. Koirat ovat kuitenkin pääosassa. Kerho kokoontuu säännöllisesti joka tiistai 3.10.2017 alkaen klo.15.15-16.30. Ilmoittautumiset Rajakylän nuorisotalolle viimeistään 25.09.2017, puh.044-7038 319.

Sarjakuvakerho, 3-6 lk, pidetään keskiviikkoisin klo 13.15. Kerhossa opitaan suunnittelemaan ja toteuttamaan omia sarjakuvia yhdessä piirtäen. Jokaisella kokoontumiskerralla on oma teemansa, kuten työvälineet, sarjakuvahahmo, sarjakuvastrippi, sarjakuvan kieli, käsikirjoittaminen ja hahmottelu. Yksi kokoontumiskerta kestää puolitoista tuntia. Kerhon ohjaajana toimii sarjakuvataiteilija Veli-Matti Ural. Ilmoittautuminen tehdään koulun kerhovastaavalle Noora Savolaiselle Wilman kautta. Mukaan mahtuu korkeintaan 15 osallistujaa.

Teatterikerho, 4-6lk, kokoontuu torstaisin klo 14.45. Tule rohkeasti tutustumaan teatterin tekemiseen!
Tunneilla perehdytään teatterin perusteisiin improvisaation ja fyysisen ilmaisun kautta. Oppilaat pääsevät myös tekemään pieniä näytelmiä toistensa kanssa. 
Tunneilla tärkeässä osassa ovat improvisaatio, kontakti-ja keskittymisharjoitukset, fyysinen ilmaisu, ääni- ja puheharjoitukset sekä näyttämöliikunta leikkimielisyyttä unohtamatta. Kerhon ohjaajana toimii Henna Holma. Ilmoittautuminen koulun kerhovastaavalle Noora Savolaiselle Wilman kautta. Mukaan mahtuu korkeintaan 16 osallistujaa. 

Tuiran seurakunnan pitämä kerho, puuhapysäkki, pidetään perjantaisin klo 13.15-14.15 luokassa 108. Pysäkillä voi tehdä läksyjä, pelata, askarrella jne. Tarjolla on myös pientä purtavaa. Kerho on avoin kaikille koulun oppilaille. Pysäkkiä pitävät seurakunnan työntekijät eikä osallistuminen vaadi erillistä ilmoittautumista. 

 

Tervetuloa kerhoon!

(Päivitetty 15.9.2017)

-------------------------------------------------------

Koulujen kerhot ovat avoimia kaikille oppilaille

Koulujen kerhotoiminta käynnistyy pian lukuvuoden alettua. Kouluilla järjestetään kaikille oppilaille avointa ja maksutonta harrastustoimintaa kerhoissa koko lukuvuoden ajan. Kerhot tarjoavat laadukasta ja turvallista harrastustoimintaa kaikille halukkaille oppilaille.
 
Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden suunnittelija  Susanna Hellstenin mukaan kerhoilla halutaan pitää monipuolinen ja turvallinen harrastustoiminta mahdollisimman monen ulottuvilla. Niissä pääsee tutustumaan uusiin lajeihin ja opettelemaan uusia taitoja. 
 
Koska kerhot järjestetään kouluilla, ne eivät lähtökohtaisesti edellytä vanhemman kyyditystä harrastuspaikalle. Hellsten linjaa, että kynnys osallistumiseen halutaan pitää mahdollisimman matalana. Samalla ne tarjoavat mukavaa tekemistä iltapäiville koulun jälkeen.
– Kerhoissa lapsi pääsee kokeilemaan osaamistaan ja löytää omia vahvuuksiaan, mikä on todella tärkeää itsetunnon kannalta. 
 
Laaja kerhokavalkadi

Hellsten kertoo, että kerhokavalkadi on hyvin laaja: lukuisia liikuntalajeja,  käsitöitä, askartelua, teatteria, elokuvia, musiikkia, miekkailua – ja vielä paljon enemmän. Osaavat ohjaajat ovat jo itsessään laadun tae. 
– Eri yhdistykset tuottavat suuren osan kerhoista. Mukana on lukuisia urheiluseuroja, lastenkulttuuriverkosto sekä koulujen omia opettajia, joilla on erityisosaamista ja into kerhojen pitämiseen, Hellsten listaa.
 
Seurojen myötä lapsilla on mahdollisuus tutustua lajeihin, joiden kokeilua voisi muutoin olla vaikeaa järjestää.
– Esimerkiksi urheiluseurat löytävät näin uusia jäseniä ja lapset pääsevät kokeilemaan uusia lajeja, Hellsten sanoo.
 
Katso videolta, millaista menoa on Pikkaralan koulun liikuntakerhossa. 
 
Lisätietoja koulujen kerhoista saa suoraan koululta ja  koulujen omilta verkkosivuilta
 
 
Kuva: Juha-Pekka Honkanen
WEB SISÄLLÖN ESITYS