Musiikkiluokat


Rajakylän koulun musiikkiluokat   

Koulussamme toimivat musiikin erikoisluokat 3.- 9. luokilla. Alakoulun 3. musiikkiluokka aloittaa koulullamme joka toinen vuosi ja 7. musiikkiluokka vuosittain. Musiikkiluokalle oppilas voi pyrkiä toisen tai kuudennen luokan keväällä. Pääsykokeissa testataan oppilaan laulutaitoa sekä rytmi- ja melodiatajua ja oppilas voi antaa soittonäytteen, jos hän on soittanut jotain instrumenttia. Yläkoulun pääsykokeessa on lisäksi teoriaosio. 

Musiikkiluokalla käydään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista opetusta innostavassa ja kannustavassa ilmapiirissä yhdessä muiden musiikista kiinnostuneiden luokkakavereiden kanssa. Heti kolmannella luokalla musiikkiluokkalainen valitsee jonkin orkesteri-instrumentin (jousi-, puhallin- tai lyömäsoitin), jonka soittoa hän alkaa opiskella ja jota hän soittaa luokasta muodostettavassa orkesterissa. Musiikkiluokalla lauletaan kuorossa, soitetaan bändi-ja koulusoittimia, opiskellaan musiikin teoriaa ja yleistä musiikkitietoutta, säveltapailua ja musiikkiliikuntaa.  

Musiikkiluokkalaiset saavat runsaasti esiintymiskokemusta. He järjestävät konsertteja, valmistavat erilaisia esityksiä, osallistuvat monenlaisiin yhteistyöprojekteihin sekä esiintyvät pienissä ja suurissa tilaisuuksissa. Musiikkiluokkien myötä musiikki näkyy ja kuuluu koulussamme niin arjessa kuin juhlassakin. 
 
Oulun kaupungin erikoisluokista löytyy lisätietoa kaupungin sivuilta.