Rajakylän koulu & Kuivasoja

KOULUTERVEYDENHUOLLON TIEDOTE LV 2018-2019 

Rajakylän alakoulun terveydenhoitaja on Johanna Kangas (puh. 044-7034606). Vastaanotto maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin Rajakylän koululla, terveydenhoitajan työtilassa. Päivystystunti ma, ke, to klo 11-12. 
 

Kuivasojan koulun terveydenhoitaja on Johanna Kangas (puh. 044-7034606). Terveydenhoitaja on koululla tiistaisin ja tekee määräaikaistarkastukset 2.-4. luokkalaisille. Kuivasojan koulun ekaluokkalaisten laajat terveystarkastukset tehdään Rajakylän koulun terveydenhoitajan tiloissa. 


Rajakylän yläkoulun terveydenhoitaja on Kati Jolula (puh. 044-7034585). Vastaanotto tiistai- perjantai Rajakylän koululla, terveydenhoitajan työtilassa. Päivystystunti ti-pe klo 11-12. 


1., 5. ja 8. luokan oppilaille tehdään laaja terveystarkastus, johon toivotaan myös huoltajan osallistumista. Terveydenhoitajan tarkastuksen lisäksi oppilaalle annetaan aika myös koululääkärin tarkastukseen. 
Laajoista terveystarkastuksista informoidaan luokkakohtaisesti myöhemmin tarkemmin. 
Muille ikäluokille tehdään määräaikaistarkastus yhdessä oppilaan ja terveydenhoitajan kanssa. 
Hoitolomaselvityksen alle 10-vuotiaan lapsen sairastuessa, voi pyytää terveydenhoitajalta puhelimitse. Parhaiten kouluterveydenhoitajan tavoittaa ma-pe klo 11-12 . Lapsen sairastumisesta tulee ilmoittaa myös opettajalle. 
Sairasasioissa lääkäriaika varataan omalta terveysasemalta. Myös vapaa-ajan tapaturmien hoidon huoltajat järjestävät oman terveysaseman kautta. 


Jos koulussa tai koulumatkalla sattuu tapaturma, siitä tulee tehdä ilmoitus joko opettajalle tai terveydenhoitajalle koulun tapaturmavakuutuksen vuoksi. 


Ruoka-aineallergiat huoltajat merkitsevät Wilmaan, josta koulu tulostaa koosteen toimitettavaksi keittiölle, erillistä lääkärin/terveydenhoitajan todistusta ei tarvita. 


Jos lapsellasi on sairaus, joka vaatii lääkehoitoa koulupäivän aikana tai mikäli lapsellesi on tehty jo aiemmin koululle lääkehoitosuunnitelma, joka vaatii päivittämistä, ota yhteys kouluterveydenhoitajaan. 


Koulunkäynti on lapsellenne työtä, jonka vuoksi hän tarvitsee onnistuakseen aikuisen tukea ja ohjausta. Kodin, koulun ja kouluterveydenhuollon yhteistyö on tärkeää koululaisen hyvinvoinnin tukemisessa. Toivomme, että kouluterveydenhuollosta muodostuu perheellenne paikka, johon on helppo ottaa yhteyttä. 


Terveisin terveydenhoitajat Johanna Kangas ja Kati Jolula 

Rajakylän hammashoitola,

Ruiskukkatie 4, 90580 Oulu


Ajanvarauksen puhelinnumero 08 55846430, klo 8-15 välisenä aikana

Henkilökuntamme:
- Hammaslääkärit
Niemelä Marja-Liisa, palveluesimies
Jussi Jaakola
Pukari Tuovi
Kuivila Rami

- Suuhygienisti
Tuula Hannu

- Hammashoitajat
Hukkanen Päivi, vastaava hammashoitaja
Ek Arja
Paakkari Tuija
Pajunen Sari
Anne Kiviniemi, ajanvaraus


- Välinehuoltaja
Hille Juntunen

Rajakylän yläasteen luokkien hoitojako:

7, 8, 9 –luokat hammaslääkäri Jussi Jaakola
8D, 9D hammaslääkäri Tuovi Pukari


Voimassa ovat yksilölliset tarkastusvälit, hammaslääkäri määrittää tarkastuksessa suun terveyden tilasta riippuen seuraavan tarkastusvälin. Oppilas käy hammaslääkärin hoito-
suunnitelman mukaisesti hammaslääkärillä ja suuhygienistillä

Ajanvarauskehotus lähetetään oppilaan kotiin, josta ajanvaraus huolehditaan hammashoitolaan.
Yli 15-vuotiaiden tulee huolehtia jatkossa itse ajanvaraus tarkastukseen hammaslääkärin suositteleman tarkastusvälin mukaisesti, kotiin ei tule ajanvarauskehoitusta.
Voimassaolevien ajanvarauksien peruminen tulee suorittaa viimeistään edellisenä päivänä.
Peruuttamattomasta poisjäännistä lähetetään viesti huoltajalle, joka huolehtii ajanvarauksen hammashoitolaan. Kolmesta peruuttamattomasta poisjäännistä lähetetään hoidosta kieltäytymiskaavake huoltajalle. 15 vuotta täyttäneiltä peritään 33.80 euron sakkomaksu peruuttamattomasta poisjäännistä.
Hammashoitolassa on varattu aikoja päivittäin akuuttien hammassärky- ja tapaturmatapauksien hoitoon joissa voit ottaa yhteyttä ajanvaraukseen.

www.suupuhtaaksi.com
sivustoilta löytyy monipuolista tietoa nuorten hampaiden hoidosta
ja suun ongelmista. Ajankohtaista tietoa myös terveystietoa ja kotitaloutta opettaville.