Sivun otsikko

Kasarmintien toimipaikan tilat on suunniteltu erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden tarpeet huomioiden. Oppimisympäristö on esteetön.

Kasarmintien toimipaikassa oppilailla on mahdollisuus erilaisiin aistikokemuksiin monipuolisessa oppimisympäristössä. Perinteisten luokkahuoneiden ja terapiatilojen lisäksi koululla on muun muassa aistihuone, musiikkiluokka, hydrohuone ja liikuntasali

 

Aistihuone:

Aistihuone koostuu kahdesta eri tilasta. Valkoinen huone toimii rauhoittumisen paikkana. Värikkäässä huoneessa pääset esimerkiksi virtuaaliselle vuoristorataseikkailulle, jossa tunnet tuulen ja vuoristoradan värähtelyn.  

 

Musiikkiluokka:

Musiikkiluokassa värisevä musiikkisänky antaa musiikillisia aistikokemuksia. Musiikkisängyn kautta kuulovammainenkin oppilas voi aistia musiikin rytmin. 

 

Hydrohuone:

Hydrohuoneen hydroaltaassa oppilas voi rentoutua lämpimässä vedessä ja saada erilaisia aistikokemuksia. Allaskäynnin yhteydessä voidaan harjoitella peseytymistä ja muita päivittäisen toiminnan taitoja.  

 

Liikuntasali:

Liikuntasalissa vahvistetaan motorisia taitoja. Liikuntasali on koulullamme aktiivisessa käytössä, sillä se toimii myös oivallisena energianpurkupaikkana. 

 

Steam kellari:

Kasarmintien toimipaikassa toteutetaan matalan kynnyksen steam-toimintaa. Kellarissa sijaitseva puuhapaja toimii käsillä tekemisen paikkana, ja siellä on mahdollista työstää muun muassa pienimuotoisia puutöitä.