Oulun kaupungin brändi

Oulun uusi brändi nojaa kolmeen ydinasiaan: Pohjoinen, inhimillinen ja älykäs.

Oululaiset ovat osallistuneet uuden brändin tekemiseen. Jokainen teko, idea, vastaus, kommentti ja palaute on ohjannut brändiä asteen verran oululaisemmaksi.

Brändikäsikirja ohjeistaa miten Oulusta kerrotaan kuvin ja sanoin. Käsikirja kertoo Oulun brändistä tärkeimmät asiat, ohjaa viestien ja viestinnän suunnittelua ja ohjeistaa visuaalisten tunnisteiden käyttöä. 

 

Oulun logo

Oulun tunnus yhdistää vanhaa ja uutta. Jo tuttu, persoonallinen väri purppuran sävy on saanut rinnalleen merellisen sinisen. Yhdessä ne muodostavat liukuvärin, joka ilmentää Oulun eri puolia ja vastakohtaisuutta. Kun värin yhdistää Oulu-sanaan tutulla typografialla, syntyy Oulun kaupunkitunnus: uniikkia, tuttua, raikasta, oululaista.

Koko tunnuksen pohjalla on Oulu-sanan O-kirjain. O on antanut muotonsa tunnuksen ellipsimäiselle perusmuodolle sekä tunnuksessa käytetylle asteen merkille. Niitä yhdistää orgaaninen ja tilanteen mukaan muovautuva muoto, joka elää ellipsin päällä: kun maailma muuttuu, muuttuu Oulukin.

Oulun tunnuversiot.

Tunnuksesta on erikokoisia pysty- ja vaakaversioita eri tilanteisiin. Eri versiot on nimetty koon mukaan.

Lataa logojen eri versioita käyttöösi sivun oikesta reunasta.

 

Oulun värit

Oulun värit ovat raikkaita. Tuttuun oululaiseen purppuran sävyyn yhdistyy sointuva, merellinen sininen sekä värien yhdistelmistä syntyvä liukuväri.
Kun rakennamme liukuväriä, se tarvitsee mukaansa niin sanotun välivärin, jotta liukuvärin kirkkaus säilyy. Myös väliväri on osa Oulun värejä.

Oulun värimäärittelyt.

Katso tarkemmat väriohjeet brändikäsikirjasta. Sieltä löydät myös Oulun lisävärit määrittelyineen.

 

Typografia: Oulun Graadi

Oulun Graadi -fontti kuvana.

Oululle on suunniteltu oma otsikkokirjasin, Oulun Graadi. Se on oululaisten oma fontti, jolla on asteen verran leppoisampi luonne. Fontissa on vivahduksen verran viivan paksuuden vaihtelua ja vinoon loppuvat kirjaimet kuten Oulun tunnuksessa. Suorien diagonaalien sijaan on laakeita kaaria, ja ahtaimmat sisäkulmat aukeavat pieneen hymyyn. Fontin uniikit muodot ovat lämpimiä, runsaita ja humaaneja. Oivaltavasti yhteensovitetut vinot muodot tekevät fontista eloisan ja omalaatuisen.

Lataa Oulun Graadi -kirjasin tästä. (ZIP, pakattu fonttitiedosto)

 

Oulun brändimusiikki ja äänilogo

Oulun kaupungin brändiäänen ytimessä ovat Oululle ominaiset asiat, kuten vastakohtien voima, inhimillinen energia, pohjoinen voima, rohkeus, reiluus ja vastuullisuus. Nämä kaikki on tuotu osaksi Oulun brändimusiikkia, joka yhdistelee orgaanisia, luonnonläheisiä ääniä moderniin, teknologiseen äänimaailmaan.

Brändimusiikkia ja äänilogoa voi hyödyntää kaikessa Oulun markkinointiviestinnässä, esittelyvideoissa, tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Musiikista voidaan tehdä versioita erilaisiin tarpeisiin.

Lataa Oulun brändimusiikki tästä. (mp3)

Lataa Oulun brändimusiikki tästä. (wav)
 

Lataa Oulun äänilogo tästä. (mp3)

Lataa Oulun äänilogo tästä. (wav)

Lataa logoja

Oulun logo L-koossa.

Oulun logo, L-koko (PNG)

Oulun logo L-koko (PDF)

Oulun logo L-koko, NEGA (PDF)

 

Oulun logo M-koko.

Oulun logo, M-koko (PNG)

Oulun logo M-koko (PDF)

Oulun logo M-koko, NEGA (PDF)

 

Oulun logo S-koko (PNG)

Oulun logo S-koko (PDF)

Oulun logo S-koko, NEGA (PDF)

 

Kaikki logoversiot ovat ladattavissa Oulun kaupungin mediapankissa.

 

 

Lisätietoja:

Niina Teräslahti, AD
p. 044 703 1646
niina.teraslahti@ouka.fi 

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/brandi