In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kaupan ala Kaupan ala

KAUPPA, ELINTARVIKE

Osuuskauppa Arina

Osuuskauppa Arina on asiakkaiden omistama osuuskunnallinen yritys. Toimialaan kuuluu vähittäiskauppa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa, majoitus ja ravitsemus. Arinan edustajat ovat valmiita kutsumaan oppilaita yritysvierailuille, toimimaan neuvonantajana nuorten harjoitusyrityksessä, lisäämään kokemuksillaan ja esimerkeillään työelämätuntemusta sekä antamaan vinkkejä työnhakuun

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Kesko

Kesko on arvostettu kaupan alan pörssiyhtiö, joka toimii niin ruoka-, käyttötavara-, rauta- kuin auto- ja konekaupankin parissa. Palveluksessamme on yhteensä noin 45 000 henkilöä, jotka työskentelevät ostotoiminnan, logistiikan, verkostokehityksen ja tiedonhallinnan parissa. Toimimme kahdeksassa eri maassa. Ruokakesko on keskeinen toimija Suomen päivittäistavarakaupassa. Yli 900 K-ruokakaupan asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Ruokakesko toimii tehokkaalla ketjuliiketoimintamallilla. Kespro puolestaan on Suomen johtava HoReCa-alan tukkukauppa, joka tarjoaa asiakkailleen parhaat hankintaratkaisut.

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

K-Market Ritaharju

K-Market Ritaharju toimii sekä päivittäistavarakauppana että ruokakauppana. Työelämäluotsi on valmis  kertomaan ruokakauppiasyrittäjyydestä, antamaan nuorille vinkkejä harjoittelijana toimimisesta ja kertomaan työharjoittelun merkityksestä. Työelämäluotsi on valmis myös vastaamaan opiskelijoiden esittämiin kysymyksiin liittyen siihen, mitä yrittäjyys ammattina on ja myös antamaan vinkkejä työn hakemiseen ja työhakemuksen laatimiseen. 

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Oulun Vadelmaiset Oy

Vadelmarha on kirpputorikauppa, jonka kahvilassa ja leikkipaikalla tarjotaan ilmaisia tapahtumia ja jossa voi tavata ystäviään ja viettää aikaa. Vadelmatarhaan kuuluvat myös lastensyntymäpäivä- ja babyshower -kutsujen järjestäminen. Lähi- ja luomupuodissa myydään Vadelmatarhan valitsemia laadukkaita tuotteita. kertomaan yrittäjätarinaani koululla

Työelämäluotsi tarjoaa kouluille yhteistyötä Vadelmakeräyksen muodossa. Siinä koululuokka kerää helpolla tavalla rahaa projektiinsa tuomalla käytettyjä vaatteita ja lastentarvikkeita Vadelmatarhalle myyntiin. Lisäksi työelämäluotsi on valmis vastaanottamaan vierailijoita yrityksessä, tarjoamaan TET-paikkoja, ja lisäämään kokemuksellaan ja esimerkillään  nuorten työelämätietoutta. 

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)