In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kouluille Kouluille

Koulu-yritysyhteistyö

Voit etsiä sopivaa yhteyshenkilöä yhteistyöhön Työelämäluotseista, linkki löytyy sivun vasemmasta laidasta. Työelämäluotsien tehtävänä on tuoda oppitunneille ja opo-tunneille tietoa työelämästä ja yrittäjyydestä.

Asiantuntijaverkosto tarjoaa työelämänäkökulman oppitunnille etäyhteyden kautta noin 20 minuutiksi. Sopivaa asiantuntijaa voi etsiä Taloudellisen tiedotustoimiston järjestelmästä tai soittaa suoraan yhteyshenkilölle, jos sopivaa asiantuntijaa ei löydy. Katso lisää Asiantuntija-sivulta.

Yrityksen edustajan kutsuminen koululle
Opetushallitus ja Kuluttajavirasto ovat laatineet yrittäjyyskasvatukseenkin liittyvälle yritysten ja oppilaitosten väliselle yhteistyölle on laadittu selkeät eettisen pelin säännöt.
Eettisen pelin säännöt (pdf)

Tiivistelmä eettisen pelin säännöistä (pdf)

 

Linkkivinkkejä yrittäjyyskasvatukseen

Yrittäjyyskasvatukseen materiaaleja ja käytännön esimerkkejä (pdf)

Yrittäjyysilmapuntari kertoo mitä suomalaiset ajattelevat yrittäjyydestä (www.opetin.fi

 

Yrittäjyyskasvatuksen esittely kouluilla

Käymme kertomassa yrittäjyyskasvatuksesta, materiaaleista ja käytännöistä kouluilla. Tilaa esittely omalle koulullesi Ninalta: nina.heikkinen(at)ouka.fi

 

Yrittäjyys- ja työelämätaidot -seminaarin materiaali

Teemu Arinan esitysmateriaali (www-sivu)

Kirsti Soraman esitysmateriaali (pdf-tiedosto)

Lippo Mikolan esitysmateriaali (pdf-tiedosto)

Eero Rönkön esitysmateriaali (pdf-tiedosto)

 

Talous ja työelämä -webinaari

Sixten Korkman oli vieraana Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) ensimmäisessä Talous ja työelämä -sarjan webinaarissa 4. syyskuuta 2013. Aalto-yliopiston professori Sixten Korkman vakuuttaa, että tekemällä rohkeita päätöksiä Suomen vaikea talousyhtälö saadaan ratkaistua. Hän korostaa työn, osaamisen ja innostuksen merkitystä, ja näkee erityisesti nuorissa ilahduttavaa yrittäjyyden henkeä.

Sixten Korkmanin haastattelu (TAT:n verkkosivulla)

Koulutusta yrittäjyyskasvatukseen

  • Uusix meni – muotoilu ja ympäristö 26.9. ja 10.10 iltapäivät
  • OPS-oivalluksia oppiaineintegraatioon (0-9 ja lukio): 26.9. ja 3.10. klo 12.30-16.00. Käytännön menetelmiä ja oivalluksia siihen, miten pedagogiikka ja OPS yhdistetään tukemaan oppilaan innovatiivisuutta, luovuutta ja ryhmässä toimimista.

- Yhteistoiminnallinen oppiminen (paras hyöty yhdistettynä, voi käydä myös vain yhdessä):

  • Yhteistoiminnallista koulua rakentamassa (1-9 ja lukio): 1.10. klo 12.30-15, 10.10. klo 8.30-15.  Yhteistoiminnallisen oppimisen rakenteet ja periaatteet, fyysinen ympäristö ja työtavat.
  • Tulevaisuuden taidot opitaan nyt (1-9 ja lukio): 31.10. ja 1.11. klo 9-16. Millaisilla taidoilla pärjää työelämässä? Oppimisen taidot, sosiaaliset taidot, luovuus ja vastuullisuus.
  • Mahdollisuus vierailla Patamäen koululla ja tutustua yhteistoiminnalliseen oppimiseen

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: http://terva.edu.ouka.fi/koulutuskalenteri