Kouluille

Koulu-yritysyhteistyö

Voit etsiä sopivaa yhteyshenkilöä yhteistyöhön Työelämäluotseista, linkki löytyy sivun vasemmasta laidasta. Työelämäluotsien tehtävänä on tuoda oppitunneille ja opo-tunneille tietoa työelämästä ja yrittäjyydestä.

Asiantuntijaverkosto tarjoaa työelämänäkökulman oppitunnille etäyhteyden kautta noin 20 minuutiksi. Sopivaa asiantuntijaa voi etsiä Taloudellisen tiedotustoimiston järjestelmästä tai soittaa suoraan yhteyshenkilölle, jos sopivaa asiantuntijaa ei löydy. Katso lisää Asiantuntija-sivulta.

Yrityksen edustajan kutsuminen koululle
Opetushallitus ja Kuluttajavirasto ovat laatineet yrittäjyyskasvatukseenkin liittyvälle yritysten ja oppilaitosten väliselle yhteistyölle on laadittu selkeät eettisen pelin säännöt.
Eettisen pelin säännöt (pdf)

Tiivistelmä eettisen pelin säännöistä (pdf)

 

Linkkivinkkejä yrittäjyyskasvatukseen

Yrittäjyyskasvatukseen materiaaleja ja käytännön esimerkkejä (pdf)

Yrittäjyysilmapuntari kertoo mitä suomalaiset ajattelevat yrittäjyydestä (www.opetin.fi)

 

Yrittäjyyskasvatuksen esittely kouluilla

Käymme kertomassa yrittäjyyskasvatuksesta, materiaaleista ja käytännöistä kouluilla. Tilaa esittely omalle koulullesi Heikiltä: heikki.keranen(at)ouka.fi

 

Yrittäjyys- ja työelämätaidot -seminaarin materiaali

Teemu Arinan esitysmateriaali (www-sivu)

Kirsti Soraman esitysmateriaali (pdf-tiedosto)

Lippo Mikolan esitysmateriaali (pdf-tiedosto)

Eero Rönkön esitysmateriaali (pdf-tiedosto)

 

Talous ja työelämä -webinaari

Sixten Korkman oli vieraana Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) ensimmäisessä Talous ja työelämä -sarjan webinaarissa 4. syyskuuta 2013. Aalto-yliopiston professori Sixten Korkman vakuuttaa, että tekemällä rohkeita päätöksiä Suomen vaikea talousyhtälö saadaan ratkaistua. Hän korostaa työn, osaamisen ja innostuksen merkitystä, ja näkee erityisesti nuorissa ilahduttavaa yrittäjyyden henkeä.

Sixten Korkmanin haastattelu (TAT:n verkkosivulla)