Työelämäyhteistyö

Yritysvierailut

Oulun alueen korkean teknologian yritykset, joissa opettaja voi oppilasryhmänsä kanssa vierailla, on listattu osoitteeseen:  www.businessoulu.com/fi/businessoulu/ict-vierailu.html

Opettaja, tutustu ensin yrityksiin verkkosivujen kautta, ja kun sopiva kohde löytyy, ota yhteyttä sähköpostitse yhteyshenkilöön. Koulut voivat hakea vierailuun Oulun kaupungin (Business Oulu) sponsoroimia bussilippuja. Hae bussilippuja tästä linkistä.

Videot:

Janne Mustosen (Business Oulu) alustus Oulun ICT-alasta ja sen mahdollisuuksista Amazing North -tapahtumassa 27.5.2019

 

Työelämäluotsit - yrityksen edustaja koululle


Työelämäluotsit ovat työelämän edustajia ja yrittäjiä, jotka kertovat nuorille työelämästä ja yrittäjyydestä oman tarinansa kautta. Opettaja voi kutsua työelämäluotsin oppitunnille, tai ehdottaa vaikkapa vierailua työelämäluotsin toimipisteessä.

Työelämäluotsi

  • Ottaa koululaisia vierailulle yritykseen.Kertoo työelämästä ja yrittäjyydestä oman tarinansa kautta.

  • Toimii neuvonantajana nuorten harjoitusyrityksissä.

  • Auttaa koulua yrittäjyyskasvatuksen suunnittelussa  ja toteutuksessa.

  • Tarjoaa yrityksensä oppimisen uudeksi ympäristöksi.

  • Antaa nuorille vinkkejä työnhakuun.

  • Tuo yrityksestä ideoita työstettäväksi.

Koulu-yritysyhteistyö voi olla monenlaista, sopivasta mallista sovitaan työelämäluotsin kanssa tapauskohtaisesti.

Ota yhteyttä haluamasi yriyksen edustajaan ja sovi yhteistyöstä. Eri alojen työelämäluotsit yhteystietoineen löytyvät alta.             

IT-ala

Netplaza

Netplaza on nopeasti kasvava oululainen internetpalveluntarjoaja. Kehitämme ja tarjoamme huippunopeita laajakaistaratkaisuja yrityksille ja taloyhtiöille. Netplazan Työelämäluotsit ovat valmiita kertomaan yrittäjätarinaansa kouluilla, toimimaan neuvonantajana nuorten harjoitusyrityksissä, auttamaan asiantuntijan roolissa koulun yrittäjyyskasvatuksessa, lisäämään kokemuksillaan ja esimerkeillään työelämätuntemusta. 

Jukka Kontula, FT, myyntijohtaja, jukka.kontula[at]netplaza.fi, p. 040 592 4564

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Exfo

Yrityksen toimialaa on langattomien telekommunikaatioverkkojen testauslaitteiden kehittäminen ja myynti. Asiakkaina heillä on telekommunikaatioverkkojen ja verkko-operaattoreiden rakentajia. Yrityksen Työelämäluotsit ovat ovat valmiita keskustelemaan tämän hetken työelämätaidoista ja -tarpeista, kertomaan yrityksestä koululla, auttamaan asiantuntijan roolissa koulun yrittäjyyskasvatuksessa, lisäämään kokemuksillaan ja esimerkeillään työelämätuntemusta sekä antamaan vinkkejä työnhakuun

Pertti Kärkäs, pertti.karkas[at]exfo.com, p. 040 301 0330

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Kaupan ala

Osuuskauppa Arina

Osuuskauppa Arina on asiakkaiden omistama osuuskunnallinen yritys. Toimialaan kuuluu vähittäiskauppa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa, majoitus ja ravitsemus. Arinan edustajat ovat valmiita kutsumaan oppilaita yritysvierailuille, toimimaan neuvonantajana nuorten harjoitusyrityksessä, lisäämään kokemuksillaan ja esimerkeillään työelämätuntemusta sekä antamaan vinkkejä työnhakuun

Piia Pesola-Raappana, Marika Mattila, p. 044 788 5899

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Kesko

Kesko on arvostettu kaupan alan pörssiyhtiö, joka toimii niin ruoka-, käyttötavara-, rauta- kuin auto- ja konekaupankin parissa. Palveluksessamme on yhteensä noin 45 000 henkilöä, jotka työskentelevät ostotoiminnan, logistiikan, verkostokehityksen ja tiedonhallinnan parissa. Toimimme kahdeksassa eri maassa. Ruokakesko on keskeinen toimija Suomen päivittäistavarakaupassa. Yli 900 K-ruokakaupan asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Ruokakesko toimii tehokkaalla ketjuliiketoimintamallilla. Kespro puolestaan on Suomen johtava HoReCa-alan tukkukauppa, joka tarjoaa asiakkailleen parhaat hankintaratkaisut.

Jari Peltola, kenttäpäällikkö, jari.peltola[at]kesko.fi, p. 050 501 4327

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

K-Supermarket Ritaharju

K-Market Ritaharju toimii sekä päivittäistavarakauppana että ruokakauppana. Työelämäluotsi on valmis  kertomaan ruokakauppiasyrittäjyydestä, antamaan nuorille vinkkejä harjoittelijana toimimisesta ja kertomaan työharjoittelun merkityksestä. Työelämäluotsi on valmis myös vastaamaan opiskelijoiden esittämiin kysymyksiin liittyen siihen, mitä yrittäjyys ammattina on ja myös antamaan vinkkejä työn hakemiseen ja työhakemuksen laatimiseen. 

Esko Valkola, esko.valkola[at]k-supermarket.fi

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Oulun Vadelmaiset Oy

Vadelmarha on kirpputorikauppa, jonka kahvilassa ja leikkipaikalla tarjotaan ilmaisia tapahtumia ja jossa voi tavata ystäviään ja viettää aikaa. Vadelmatarhaan kuuluvat myös lastensyntymäpäivä- ja babyshower -kutsujen järjestäminen. Lähi- ja luomupuodissa myydään Vadelmatarhan valitsemia laadukkaita tuotteita. kertomaan yrittäjätarinaani koululla

Työelämäluotsi tarjoaa kouluille yhteistyötä Vadelmakeräyksen muodossa. Siinä koululuokka kerää helpolla tavalla rahaa projektiinsa tuomalla käytettyjä vaatteita ja lastentarvikkeita Vadelmatarhalle myyntiin. Lisäksi työelämäluotsi on valmis vastaanottamaan vierailijoita yrityksessä, tarjoamaan TET-paikkoja, ja lisäämään kokemuksellaan ja esimerkillään  nuorten työelämätietoutta. 

Kirsti Juhonsalo, p. 044 9728895

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Muotoilu

Muotoiluasema Oy ja Myymäläkalustekauppa D²

Muotoiluasema tarjoaa asiantuntijapalveluna konseptointia ja tuotteistamista. Palveluihin kuuluvat teollinen muotoilu, myymäläsuunnittelu ja graafinen suunnittelu. Muotoiluaseman palveluihin kuuluu myös myyläkalustekauppaa, joka eriytyi omaksi yritykseksi vuonna 2012. Yritys tarjoaa niin pienille kuin suurillekin myymälöille kalusteiden suunnittelun, valmistuksen ja asennuksen. D²-tuotteet valmistetaan ympäristö huomioiden. Työelämäluotsit ovat valmiita mm. kertomaan yrittäjätarinaa koululla, lisäämään kokemuksillaan ja esimerkeillään työelämätuntemusta sekä antamaan käytännön projekteja työstettäväksi

Alpo Keinänen, p. 040 512 4321

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Design BOD

Desing Bod tarjoaa asiakkailleen teollista muotoilua ja tuotesuunnittelua, kaluste-, tila- ja pakkaussuunnittelua sekä brändimuotoilua. Työelämäluotsi on valmis mm. toteuttamaan käytännön projektin oppilaiden kanssa, kertomaan yrittäjätarinaansa koululla, antamaan vinkkejä työnhakuun ja toimimaan neuvonantajana nuorten harjoitusyrityksissä.

Antti Ylisassi, anssi[at]designbod.fi, p. 040 563 0944

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Sosiaaliala ja hyvinvointi

Sydänlanka Oy

Sydänlanka Oy palvelee ihmisiä ja työyhteisöjä, jotka eivät halua polttaa kynttiläänsä molemmista päistä. Se auttaa pysähtymään ja tekemään päätöksiä sekä rakentaa yhteyksiä ja siltoja toimivaan tulevaisuuteen. Henkilökohtainen kohtaaminen ei koskaan menetä voimaansa: yhdessä kasvokkain pysähtyminen itselle tärkeiden asioiden äärelle aukaisee henkisiä solmuja ja tuo selkeyttä asioihin.

Työelämäluotsi haluaa kirkastaa hyvien käytöstapojen ja toisia arvotavan asenteen tärkeyttä ihmisten kohtaamisten ammateissa ja yleensä työelämässä. Työelämäluotsi voi olla mukana koulun tapahtumissa, kertomassa yrittäjätarinaansa tai työkokemuksestaan kouluilla, suunnitella oppilaille pieniä tehtäviä oppitunnille yhdessä opettajan kanssa, toimia neuvonantajana nuorten harjoitusyrityksissä, auttaa asiantuntijan roolissa koulun yrittäjyyskasvatuksessa, lisätä kokemuksillaan ja esimerkeillään työelämäntuntemusta sekä antaa vinkkejä työnhakuun.

Sari Ridell, sari.ridell[at]sydanlanka.com, p. 044 297 6406

Lue lisää yrityksestä ja työelämäluotsista (doc)

Kuntokeskus Liikku

Liikku Oy on vuonna 2010 perustettu matalan kynnyksen kuntokeskus. Prosesseja on automatisoitu, jolloin peruspalvelu on laadukasta ja edullista. Lisäpalveluista asiakas maksaa erikseen. Liittyminen ja irtisanoutuminen on helppoa, eikä vaadita pitkäaikaista jäsenyyttä. Liikun Työelämäluotsi on valmis mm. kertomaan yrittäjätarinaansa koululla, lisäämään kokemuksillaan ja esimerkeillään työelämätuntemusta, toimimaan neuvonantajana nuorten harjoitusyrityksessä.

Johanna Riihijärvi, p. 040 7454131

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotseista (pdf)

Liikuntakeskus Voitto

Liikuntakeskus Voitto on elokuussa 2014 perustettu monipuolinen ja kaikille sopiva liikuntapaikka. Yritys tarjoaa asiakkaille ns. kylmän salin personal trainer -palvelua tarjoavan liikuntapaikan parhaat puolet, personal trainer -palvelut ja yrityspuolen tyky -palvelut. Työelämäluotsi on valmis kertomaan yrittäjätarinaa Voiton tiloissa, lisäämään kokemuksillaan ja esimerkeillään työelämätuntemusta, toimimaan neuvonantajana nuorten harjoitusyrityksessä ja antamaan käytännön projekteja työstettäväksi. 

Tuomo Kilpeläinen, tuomo[at]liikuntakeskusvoitto.fi

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf) 

Klangia Ky (FitSport By Jimi, Oulun Kitaraklinikka)

FitSport By Jimi tarjoaa liikunnanohjauksia moneen eri lajiin yksilö- ja ryhmäohjauksena, uusia lajeja ja liikuntatapahtumia toiveiden mukaan. Oulun Kitaraklinikka tarjoaa kitaransoiton opetusta. Työelämäluotsi on valmis mm. seuraavanlaiseen yhteistyöhön: kertomaan yrittäjätarinaa koululla, toimimaan neuvonantajana nuorten harjoitusyrityksessä ja ottamaan opettajia TET-jaksolle.

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

 

Taloushallinto

JK-Ohjelmat

JK-Ohjelmat on oululainen yritys, joka on toimittanut vuodesta 1986 lähtien taloushallinnon ja toiminnanohjauksen ratkaisuja PK-yrityksiin. Meille tärkein tavoite on löytää asiakkaan liiketoiminnan ohjaukseen sitä parhaiten tukeva ratkaisu joka tukee myös laadun hallintaa. Meillä vahvoja kokonaisuuksia ovat tiedonkeruu-, työnjohtaja-, palkka- ja henkilöstöhallintaohjelmat sekä toiminnanohjaus. JK-Ohjelmien Työelämäluotsi on valmis kertomaan yrittäjätarinaansa kouluilla, toimimaan neuvonantajana nuorten harjoitusyrityksessä, auttamaan asiantuntijan roolissa koulun yrittäjyyskasvatuksessa, lisäämään kokemuksillaan ja esimerkeillään työelämätuntemusta sekä antamaan vinkkejä työnhakuun.

Jorma Ketola, jorma.ketola[at]JK-ohjelmat.fi, p. 0400 682 951

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Viestintä ja markkinointi

Viestinnän virittämö

Viestinnän Virittämö on yritysten ja yhteisöjen ulkoiseen viestintään keskittynyt viestintätoimisto, joka yhdessä laajan kumppaniverkostonsa kanssa toteuttaa kaikenlaiset yritysviestinnän toimeksiannot menestyksekkäästi. Sen palveluihin kuuluvat muun muassa mediatiedottaminen ja -suhteet, artikkelit ja haastattelut, uutis- ja asiakaskirjeet, yritysesittelyt ja yrityksen tarina, yritysjulkaisujen suunnittelu ja toteutus sekä viestien kiteyttäminen ja kirkastaminen.

Viestinnän virittämö on valmis muun muassa kertomaan yrittäjätarinaansa kouluilla, toimimaan neuvonantajana nuorten harjoitusyrityksessä, auttamaan asiantuntijan roolissa koulun yrittäjyyskasvatuksessa, lisäämään kokemuksillaan ja esimerkeillään työelämätuntemusta ja antamaan vinkkejä työnhakuun.

Marko Jääskeläinen, marko[at]viestinnanvirittamo.fi, p. 040 5656190

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Klaffi tuotannot Oy

Klaffi tuotannot tarjoaa elokuva-, mainoselokuva-, musiikkivideo- sekä yritysviestintäpalveluita. Työelämäluotsit ovat valmiita mm. ottamaan pieniä oppilasryhmiä yritysvierailulle, toimimaan vinkinantajana nuorten harjoitusyrityksessä ja antamaan käytännön projekteja työstettäväksi.

Kimmo Paananen, kimmo[at]klaffi.com, p. 040 5503697

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Mainostoimisto Siberia Oy

Siberia on mainonnan ja markkinointiviestinnän yhteistyökumppani. Työelämäluotsi on valmis kertomaan yrittäjätarinaansa koululla ja lisäämään kokemuksillaan ja esimerkeillään työelämätuntemusta. Yritys tarjoaa opettajille TET paikkoja.

Sakari Kemppainen, sakari.kemppainen[at]nullsiberia.fi, p. 040 7510128

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Muut alat

Lakitoimisto Ahola & Seppänen

Lakitoimisto Ahola & Seppänen on oululainen lakiasiaintoimisto, joka tarjoaa lakiasiainpalveluja rikos- ja riita-asioista yritysjuridiikkaan ja jäämistöoikeuteen. Lakitoimisto Ahola & Seppänen tarjoaa myös juridisia koulutuspalveluja yrityksille ja yksityisille toteuttaen muun muassa Juristivalmennuksen valmennuskurssit. Lakitoimiston Työelämäluotsit ovat valmiita kertomaan yrittäjätarinaansa kouluilla, auttamaan asiantuntijan roolissa koulun yrittäjyyskasvatuksessa, lisäämään kokemuksillaan ja esimerkeillään työelämätuntemusta.

Eerik Ahola, Pauli Seppänen, info[at]lakitoimistoas.fi, p. 040 1989411

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Kaskipuu

Kaskipuu Oy on toisen polven perheyritys, joka valmistaa ovia. Yrityksellä on tehtaat Ylikiimingissä ja Haapajärvellä. Tuotevalikoimaamme kuuluvat maalatut ja puiset ulko-ovet. Päämarkkinat ovat Suomessa, vientiä myös Norjaan, Ruotsiin ja Tanskaan. Kaskipuun työelämäluotsi on valmis mm. kutsumaan oppilaita työelämävierailulle, kertomaan yrittäjätarinaansa koululla, keskustelemaan tämän hetken työelämätaidoista ja -tarpeista. Lisäksi yritys tarjoaa TET-paikkoja oppilaille ja opettajille.

Matti Kaski, matti(at)kaskipuu.fi, p. 050 3844668

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)


Oulun Isännöitsijätoimisto Oy (OIT)


Oulun Isännöitsijätoimiston tavoitteena on olla halutuin isännöintipalveluiden tuottaja Oulun seudulla. Yrityksellä on yli 30 vuoden kokemus taloyhtiöiden hoitamisesta ja kehittämisestä.

OIT auttaa taloyhtiöitä hoitamaan omaisuutta ja tekemään hallittuja päätöksiä. Isännöitsijä on taloyhtiön valitsema luottohenkilö, jonka ammattitaitoon luotetaan. Kun yhtiön isännöinti on hyvissä käsissä, myös päätöksenteko on sujuvaa.

Yrityksen edustaja voi vierailla kouluilla, koulutustilaisuuksissa jne. 

Mauri Niemelä mauri.niemela[a]oit.fi puh. 0400588090 

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Rakennustekninen toimisto Ruuvalli Oy

Yritys tarjoaa korjausrakennuttamisen konsultointia, valvontaa ja teknistä isännöintiä. Työelämäluotsi on valmis mm. kertomaan yrittäjätarinaansa kouluilla, kertomaan yleisesti rakennusalan ammattivaihtoehdoista ja tarjoamaan lukioikäisille opiskelijoille opinto-ohjauksen syventävälle kurssille lyhyttä TET-jaksopaikkaa.

Jukka Hauru, jukka.hauru[at]ruuvalli.fi, p. 0400 582448

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)

Sovipihat

Yritykseni tarjoaa apua pihan ja puutarhan hoitoon: pensasaitojen leikkausta, omenapuiden leikkausta, istutustöitä, kevyitä kasvillisuussuunnitelmia, neuvontakäyntejä tarpeen mukaan sekä pieniä kivitöitä: istutusaltaita, muureja, polkuja. Työelämäluotsi on valmis mm. vierailemaan koulun tapahtumissa, kertomaan yrittäjätarinaansa tai työkokemuksestaan kouluilla ja tarjoamaan sesonkiaikaan tet-jaksoja oppilaille.

Mira Sovijärvi, mira.sovijarvi[at]sovipihat.fi, p. 040 7509699

Lue lisää yrityksestä ja Työelämäluotsista (pdf)