Digiverstas

Digiverstas Pekurin kirjastossa.

Digiverstaalla pääset tutustumaan uuteen teknologiaan ja digitaaliseen pienvalmistamiseen kirjaston digitalkkareiden opastuksella. Digiverstaalta löydät myös asiakastietokoneet, digitointilaitteet ja mikrofilmiskannerin. Laitteet ovat varattavissa Oulun kaupungin tilavarauspalvelu Varaamossa. Käytössä sinua opastavat digitalkkarit. 

Digiverstaan työpisteissä voit toteuttaa itseäsi erilaisilla laitteilla. Voit esimerkiksi luoda mediatyöasemalla digitaalisen kuvan, jonka saat painettua t-paitaasi vinyylileikkurin ja lämpöprässin avulla tai tehdä varaosia 3D-skannaamalla ja 3D-tulostamalla. 

Jos käytät Digiverstaan laitteita ensimmäistä kertaa, varaathan erikseen myös puolen tunnin opastusajan digitalkkareilta. Varaa digitalkkarin aika alkamaan yhtä aikaa kuin laitevarauksesi.

Laitteiden käyttö on maksutonta, mutta käyttöön tarvittavista materiaaleista kirjasto perii omakustannushinnan suuruisen maksun. Laitteissa ei voi käyttää omia materiaaleja, jotta käytön ohjaaminen kirjastossa onnistuu ja laitteet pysyvät toimintakunnossa.

Digiverstaan laitteet

Asiakastietokoneet, tulostus, kopiointi ja skannaus

3D-tulostin ja 3D-skanneri

Laserleikkuri

Vinyylileikkuri ja lämpöprässi

Neliväritarratulostin

Mediatyöasema

Äänitteiden digitointilaite

Mikrofilmiskanneri

Paperisilppuri

Tarvikkeet