Elämysareena

Havainnekuva tapahtuma- ja elämysareenasta Asemakeskuksen puoleiselta aukiolta.
Arkkitehdit Kontukoski Oy:n näkemys siitä, miltä Raksilaan suunniteltu tapahtuma- ja elämysareena voisi näyttää Kajaanintien suunnasta. Kuva: Oulun kaupunki / Arkkitehdit Kontukoski Oy.

Elämysareenan rakentamista suunnitellaan Oulun ydinkeskustan viereen asemanseudulle, josta rakentuu tulevaisuudessa koko pohjoista Suomea palveleva moderni ja urbaani tapahtumien, kaupunkikulttuurin, matkaliikenteen ja liike-elämän keskus. Areenan sijainti tulevaisuuden Asemakeskuksen vieressä on loistava, kun liikenneyhteydet joka ilmansuunnasta tuovat matkaajat suoraan elämysten äärelle.

Areenan toteutuminen tukee keskustan kehittymistä ja elinvoimaa. Kivenheiton päähän keskustakortteleista syntyy uusi viihtyisä elämysten alue, jonka toiminnot lisäävät kaupunkilaisten mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaansa mielenkiintoisia kokemuksia ja palveluja tarjoavassa ympäristössä. Elämysareena tuo kansainvälisen tason urheilu-, kulttuuri- ja konferenssitapahtumat kaikkien pohjoissuomalaisten saavutettaville, ja se palvelee sijaintinsa puolesta myös pohjoista Ruotsia ja Norjaa.

Oulun keskustaa ja sitä ympäröiviä alueita on kehitetty suunnitelmallisesti vuosikymmenten ajan. Kaupunkia rakennetaan tulevaisuutta varten ja suunnittelussa otetaan huomioon ennen kaikkea kuntalaisten tarpeet.

Kaupunki on sitoutunut areenan toteuttamiseen. Elämysareenalle etsitään parhaillaan yhteistyökumppaneita sekä toteutus- ja liiketoimintamallia.

Tekoälyn tuottama kuva siitä, miltä elämysareenalla näyttää tulevaisuudessa. Kuvassa pieni tyttö iloitsee katsomossa.

Haluatko olla mukana elämysareenan kehittämisessä? Ota yhteyttä!