Ilmavalokuva Hartaanselän rantaviivalta talvisessa maisemassa.

Hartaanselän rannoille rakentuu uutta Oulua

 

Hartaanselänranta kattaa alueet Hartaanselän uoman molemmin puolin - siihen kuuluu lännessä mantereen puoleinen Hartaanranta ja idässä Toppilansaareen kuuluva Vaakunakylä lähipuistoineen. Hartaanranta lienee monille oululaisille tuttu punatiilisestä varikkorakennuksestaan.

Aluetta kokonaisuudessaan kehitetään parhaillaan monipuoliseksi asumiseen painottuneeksi alueeksi, joka istuu suistoon niin kaupunkikuvallisesti, kuin luontoarvoja kunnioittaen. Alueen toivotaan jatkossa palvelevan kaikkia oululaisia ja kytkeytyvän suistossa kulkevaan virkistysverkkoon, samalla täydentäen sitä.

Alue toimii vuoden 2025 Suomen Asuntomessujen areenana ja alueesta järjestettiin suunnittelukilpailu 2019. Hartaanselänrannan maankäytön yleissuunnitelma laadittiin 2020 ja sitä tarkentava asemakaava valmistui keväällä 2022. Keväällä 2022 valmistui myös Vaakunakylän ja Lehtokylän katu- ja ympäristösuunnitelma. Hartaanrannan ja Hartaansillan vastaavat suunnitelmat valmistuvat syksyllä 2022. Hartaanrannalle sijoittuvan asuntomessualueen on tehty syksyllä 2022 tonttihaun valmistelussa.

#hartaanselanranta 

Havainnekuva Hartaanselältä pohjoiseen päin

Hartaanselänrannan suunnitelmaa pääsee tarkastelemaan myös 360 asteen 3D kuvaesityksenä, jossa voi vertailla alueen nykytilaa (harmaat kuvakkeet) ja tämänhetkisiä suunnitelmia (keltaiset kuvakkeet) kolmesta eri tarkastelupisteestä. 

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen (YYP) kaavoitusyksikössä toimii asuntomessutoimisto, joka ohjaa Hartaanselänrannan ja asuntomessujen suunnittelua ja rakentamista tehtävien päätösten mukaisesti. Asuntomessutoimistossa työskentelee myös rakennusvalvonnan asiantuntijoita. Messutiimiläisten esittely.

Olehan yhteydessä, jos tulee mitä tahansa kysyttävää!

Hartaanselänrannan verkkosivulle on koottu vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ajankohtaiset tiedot hankkeesta löytyy Yleissuunnitelma ja asemakaava -välilehdeltäHartaanselänrannan projektikortilta ja Hartaanselänrannan uutiskirjeistä:

 

Uutiskirje: Syyskuu 2022

Uutiskirje: Kesäkuu 2022

Uutiskirje: Huhtikuu 2022

Uutiskirje: Joulukuu 2021

Uutiskirje: Syyskuu 2021

Uutiskirje: Toukokuu 2021

Uutiskirje: Maaliskuu 2021

 

Mikäli haluat saada sähköpostiisi ajankohtaisimmat tiedot hankkeesta,

ILMOITTAUDU POSTITUSLISTALLE

 

Hartaanselänrantaan ja asuntomessuihin liittyvää videomateriaalia kootaan Oulun kaupungin YouTube-kanavalle: Oulun asuntomessut 2025 Hartaanselänrannalla.

Hartaanselänrannan aluerajaus kartalla

Lyhytosoite tälle sivulle on www.ouka.fi/hartaanselanranta