Kerhot

JOKAISELLE LAPSELLE YKSI HARRASTUS, JOKAISELLE LAPSELLE YKSI KAVERI!

Hiirihaukkatalossa järjestetään monipuolista kerhotoimintaa. Kerhotoiminta vaihtelee vuoden mittaan. Kun uusi kerho on aloittamassa toimintaansa, tiedotamme siitä koteja.

Tervetuloa mukaan kerhotoimintaan!

 

Harras­tamisen aarrearkku -hanke jatkuu lukuvuonna 2021-2022

Oulun kaupunki oli keväällä 2021 mukana harrastamisen Suomen mallin pilottihankkeessa. Mukana oli 13 koulua, 63 harrasteryhmää ja noin 1000 lasta. Yhteistyökumppaneina oli mm. alueen yhdistyksiä ja seuroja, 4H, Pohjois-Pohjanmaan Martat, Valveen sanataidekoulu ja elokuvakoulu sekä yksittäisiä ohjaajia.

Oulun kaupunki sai opetus- ja kulttuuriministeriöltä Harrastamisen aarrearkun jatkohankkeelle 480 000 euroa. Hanke käynnistyi 1.10.2021, ja kerhotoiminta laajenee koskemaan kaikkia Oulun kaupungin peruskouluja.

Neljä harras­te­vinkkaria kouluilla

Toimintaa koordinoi projektikoordinaattori yhdessä neljän harrastevinkkarin kanssa. Neljä alueellista harrastevinkkaria työskentelee oman alueensa kouluilla ja kehittää toimintaa. Harrastevinkkarien lisäksi alueen yhteisöt, seurat ja muut toimijat ovat tiiviissä yhteistyössä ohjaajina ja toimijoina. 

Jatkohankkeen tavoitteena on sekä laajentaa toimintaa että löytää myös niitä lapsia ja nuoria, joilla ei vielä ole harrastuksia. Tavoitteena on löytää myös yläkoululaisille mielekästä toimintaa. 

Lapsi voi katsoa oman koulunsa harrastusryhmät Harrastamisen aarrearkun omalta sivustolta ja myös ilmoittautua sitä kautta.